Uskontojen yhteisen rauhankävelyn julisteessa voi muun muassa nähdä seurakuntamme venäjänkielisen seurakuntatyön papin rovasti Heikki Huttusen sekä ylidiakoni Juha Lampisen.

23.10.2022

YK:n päivänä 24.10. kello 17 toteutetaan uskontojen yhteinen Kohtuullisuutta! -rauhankävely Helsingissä sekä lisäksi Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Myöhemmin samana iltana järjestetään Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakuntasalilla Kohtuullinen tulevaisuus kaikille -seminaari.

Rauhankävely lähtee kello 17 Kansalaistorilta, jossa kuullaan eri uskontojen pyhien tekstien ajatuksia kohtuullisuudesta. Yhteinen kävelyreitti kulkee Aleksanterinkadun kautta Senaatintorille, jossa kuullaan puheenvuoroja uskontojen roolista kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.

Tapahtumassa ortodoksista kirkkoa on edustamassa Haminan piispa Sergei. Tapahtumassa ovat mukana Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyar, piispa Kaisamari Hintikka, Nuoret Muslimit Helsinki ry (NUMU):n hallituksen jäsen Mariam Rafle ja Suomen YK-nuorten nuoret ja rauha -koordinaattori Sini Al-Fraidawi.

Kävely järjestetään yhdessä Fokus ry:n, Nuoret Muslimit Helsinki ry (NUMU):n, Suomen Hindufoorumin, Suomen Ekumeenisen Neuvoston, Kirkkohallituksen ja Suomen YK-liiton kanssa.

Tapahtuma on myös osa kirkkojen yhteistä ihmisoikeus- ja vastuullisuuskampanjaa, Ekumeenista vastuuviikkoa, jota vietetään 23.-30.10.2022.

 

Rauhankävelylle voi ottaa mukaan ledikynttilän

Yhdistyneiden Kansakuntien päivä on rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivänä. Vuosittainen rauhankävely on muodostunut jo perinteeksi, ja se symboloi paitsi ystävyyttä, myös halua edistää rauhaa Suomessa ja koko maailmassa. Samalla tapahtuma korostaa erilaisten uskonnollisten yhteisöjen mahdollisuutta elää sovinnossa rinnakkain.

Kävelyn teemana on tänä vuonna kestävän tulevaisuuden rakentaminen: uskonnoissa vaalitaan kohtuullisuutta suhteessa ympäristöömme ja lähimmäisiimme. Teema liittyy YK:n tavoiteohjelmaan Agenda 2030, joka pyrkii saavuttamaan YK:n kestävän tulevaisuuden tavoitteet. Sen pyrkimyksenä on poistaa äärimmäinen köyhyys maailmasta ja turvata hyvinvointi ympäristölle kestävällä tavalla.

Rauhankävelylle osallistujat voivat halutessaan ottaa mukaan ledikynttilän. Kaikki uskontojen ja katsomusten edustajat sekä uskonnottomat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.

Vastuuviikon kotisivuilta löytyy myös käytännössä toteutettavia tempauksia ja haasteita eri ryhmien käyttöön. Kotisivuja päivitetään jatkuvasti syksyn aikana. Vastuuviikkoa voi seurata myös Facebookissa (Vastuuviikko – Ansvarsveckan | Facebook) ja Suomen Ekumeenisen Neuvoston Instagram-tilillä @ekumenia. Somessa voi käyttää seuraavia aihetunnisteita: #kohtuullisuus #vastuuviikko. Vastuuviikkoa koordinoi Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN), joka on kirkkojen ja kristillisten järjestöjen yhteistyöelin.

Kuva: Uskot.fi

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset