Uspenie-kvartetti eli Varvara Merras-Häyrynen, Larissa Qvintus-Petsalo, Rikhard Dahlström ja Elia Pietarinen Uspenskin katedraalissa.

21.4.2020

Pääsiäisaika on usein riemukkaiden kuorokonserttien aikaa. Vaikka olosuhteet ovat tänä keväänä poikkeukselliset, niin kokonaan ilman konsertteja ei jäädä nytkään.

Uspenie-kvartetti (Varvara Merras-Häyrynen, Larissa Qvintus-Petsalo, Rikhard Dahlström ja Elia Pietarinen) laulaa Mirhantuojien ja vanhurskaan Joosefin sunnuntaina 26.4. pääsiäisveisuihin keskittyvän virtuaalikonsertin Kristuksen taivaaseenastumisen kirkossa Tikkurilassa. Konserttia voi seurata Facebookin välityksellä Tikkurilan ortodoksisen kirkon sekä Helsingin ortodoksisen seurakunnan Facebook-sivujen kautta osoitteessa kello 15 alkaen. Konsertti kestää noin 40 minuuttia.

Uspenskin katedraalikuoron lauluryhmä konsertoi puolestaan virtuaalisesti Uspenskin katedraalista Halvaantuneen sunnuntaina 3.5. klo 16 Helsingin ortodoksisen seurakunnan omalla YouTube -kanavalla. Konserttia voi seurata myös seurakunnan internetsivuilta.

Molemmat konsertit ovat ainakin osittain toivekonsertteja eli kuulijat voivat ehdottaa etukäteen, mitä veisuja haluaisivat konserteissa kuulla. Voit tehdä ehdotuksia 24.4. saakka sähköpostitse osoitteella varvara.merras-hayrynen@ort.fi tai kommentoimalla konserteista kertovaa Facebook -päivitystä seurakunnan ja pyhäkön Facebook-sivuilla.

 

Korjaus 27.4.: Kuvatekstissä luki aiemmin virheellisesti, että Uspenie-kvartetti olisi vastannut Uspenskin katedraalin jumalanpalveluksien laulusta. Todellisuudessa Uspenskin katedraalin jumalanpalveluksien kuorolaulusta ovat vastanneet katedraalikuoron kuorolaisista muodostetut kvartetit kanttori Varvara Merras-Häyrysen johdolla.

Kategoriat Uutiset