Kirkonkelloteknikko Supavit Nummelin valmistelee suurimman kellon takanaa olevaa pienempää kelloa laskettavaksi alas kellon kiinnikkeiden korjaamista varten. Kuva: Vlada Wahlstén

20.6.2023

Helsingin ortodoksisen seurakunnan vanhimman pyhäkön, vuonna 1827 vihityn Pyhän Kolminaisuuden kirkon kellot laskettiin 20.6.2023 ensimmäistä kertaa kellotornista alas korjaamista varten.

Kellojen ja niiden kielten kiinnikkeet uusitaan. Meri-ilma oli ruostuttanut ne pahasti. Kaikkiaan korjataan neljä kelloa.

Kellotorniin jäivät suurimman kellon lisäksi lainassa olevat pikkukellot, jotka myös vaihdetaan nyt alkuperäisiin. Tarkoituksena on saada kellot soimaan samalla tavalla, kuin ne soivat 1800-luvun lopulla. 

Kellojen korjaamisesta vastaa kirkonkelloteknikko Supavit Nummelin.

”Korjaan Pyhän Kolminaisuuden kirkon kellot niin hyvin, ettei niitä tarvitse minun elinaikanani enää ottaa toista kertaa alas. Lupaan työlleni sadan vuoden takuun.” 

Pyhän Kolminaisuuden kirkon kelloa lasketaan alas nosturilla. Työ vaatii äärimmäistä tarkkuutta.

Nummelin on tarkastanut kaikkien seurakuntamme pyhäkköjen kellot ja tarpeen mukaan virittänyt, korjannut ja uusinut niitä. Viimeksi hän on asentanut uudet kellot Klaukkalan kirkkoon. Tänä kesänä hän korjaa myös Uspenskin katedraalin kelloja.

 

Pyhän Kolminaisuuden kirkon sivut

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset