Seurakunnanvaltuusto osallistui tempaukseen viimeisessä kokouksessaan.

7.11.2019

Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakunnanvaltuusto tarttui Thursdays in Black -kampanjan haasteeseen ja pukeutui mustiin viimeisessä kokouksessaan 7. marraskuuta. Kyseessä on Kirkkojen maailmanneuvoston (KMN) kampanja, joka haluaa tavoitella maailmaa ”ilman väkivaltaa ja raiskauksia”.

Tukea kampanjalle ja sen arvoille voi osoittaa paitsi pukeutumalla torstaisin mustiin, myös käyttämällä rintanappia.

”Näytä kunnioituksesi niitä naisia kohtaan, jotka eivät peräänny vääryyden ja väkivallan edessä”, kuuluu Kirkkojen maailmanneuvoston vetoomus.

Sukupuolisidonnainen väkivalta on maailmanlaajuinen ongelma. Etenkin tämän kaltainen väkivalta jää yleensä näkymättömiin, koska uhrit joko pelkäävät tai ovat häpeissään siitä, mitä heille on tapahtunut.

Thursdays in Black eli vapaasti suomennettuna ”Torstait mustissa” –kampanjan tavoitteena on paitsi hälventää uhrien kokemaa häpeää, myös tuoda ongelmaa julki. Tällä tavoin on mahdollista taistella sukupuolisidonnaista väkivaltaa vastaan.

Perinteisesti musta väri mielletään surun väriksi, mutta tämän kampanjan myötä musta väri kuvaa vastarintaa ja periksiantamattomuutta.

Kampanjaan voi osallistua jakamalla omia Thursdays in Black –kampanjakuvia Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa käyttämällä hashtageja #ThursdaysinBlack ja #WCC.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset