Kaunisniemen leirikeskuksen praasniekkaleiri oli viime vuonna erityisen juhlava, kun Kaunisniemen leirikeskus vietti 60-vuotisjuhlaa. Kuva: Hanna Lehto-Isokoski

31.5.2024

Kaunisniemen leirikeskuksen ”Lällyn” praasniekkaleiri järjestetään Kaunisniemen leirikeskuksessa  22.-25.7.

Leirillä vietetään kirkon temppelijuhlaa, nautitaan kesästä, uidaan, saunotaan, leikitään, jutellaan ja tehdään muuta mukavaa. Vaikka leirin ohjelma on suunnattu erityisesti lapsille, on leiri tarkoitettu kaiken ikäisille.

 

Ilmoittautuminen

Praasniekkaleirin ilmoittautuminen aukeaa 1.6.24 kello. 20.00 ja sulkeutuu 30.6.24 kello. 23.59.

Leirille ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella:

 

Leirin ohjelma

Leiri alkaa Lällyssä maanantaina 22.7. majoittumisella klo. 16.00. Yhteiskuljetusbussi lähtee Kiasman edestä klo. 15.00.

25.7. juhlimme leirikeskuksen kirkon praasniekkaa yhteisessä liturgiassa, jonka jälkeen on yhteinen ruokailu.  Leiri päättyy kello. 15.00, jolloin yhteiskuljetus lähtee Helsinkiin.

Leirin tarkempi ohjelma tiedotetaan lähempänä leirin ajankohtaa.

 

Leirimaksut

Helsingin ortodoksisen seurakunnan jäsenille:

240 €/ perhe (sis. 2 aikuista ja 3 lasta)

110 €/ aikuinen

65 €/ 3-12 -vuotiaat

 

Muille kuin seurakunnan jäsenille:

360 €/ perhe (sis. 2 aikuista ja 3 lasta)

170 €/ aikuinen

100 €/ 3-12 -vuotiaat

Alle 2-vuotiaat ilmaiseksi

 

Lisätietoja antaa kasvatustyöntekijä Ira Liesma, p. 040 7255 713

 

Leirillä juhlitaan Herramme Jeesuksen Kristuksen isoäitiä Annaa

 

Pyhien apostoili Jaakobin Herran veljen ja pyhän Herran äidinäidin Annan ikoni Kaunisniemen leirikeskuksen temppelijuhlassa. Kuva: Hanna Lehto-Isokoski

Praasniekkaleirin teema ja nimi tulevat kirkkovuoden juhlasta. Jokainen ortodoksinen pyhäkkö on pyhitetty jollekin kirkkovuoden tapahtumalle tai pyhälle, jonka muistopäivänä vietetään pyhäkön merkkipäiväjuhlaa. Kaunisniemen leirikeskuksen kirkko on pyhitetty Herran äidinäidin Annan ja apostoli Jaakobin muistolle.

Pyhän Annan kuolonuneen nukkumisen muistoa vietetään vuosittain 25.7., ja siitä on muodostunut kirkon kesäinen pääjuhla, jonka aikana myös järjestetään koko perheelle suunnattu kesäleiri. Praasniekkaviikolla Kaunisniemi täyttyy seurakuntalaisista praasniekkaleirin ollessa käynnissä. Praasniekkapalvelukset ovat kuitenkin kaikille avoimia.

Tänä vuonna kesäleirillä tutustutaan Jeesuksen Kristuksen isoäitiin, pyhään Annaan.

Herran äidinäiti Anna oli Daavidin kuninkaallista sukua samoin kuin hänen miehensä Joakim. Joakim ja Anna kärsivät lapsettomuudesta, ja rukoilivat kiihkeästi Jumalaa pyytäen lasta.

Jumala lähetti Annan luokse ylienkeli Gabrielin ilmoittamaan, että Anna synnyttäisi lapsen, jota koko maailma ylistäisi. Kiitollisena Anna lupasi pyhittää lapsensa Jumalalle. Annan hedelmöittymisen juhlaa vietetään 9.12. Pyhän Annan kuolinpäivä on kuitenkin hänen varsinainen juhlapäivänsä.

Ristisaatto Lällyn praasniekassa

Lämpimästi tervetuloa mukaan leirille tai praasniekkapalvelukseen!