Kuva: Suomen Ekumeeninen Neuvosto

1.11.2023


Keskustelutilaisuus 16.11.2023 klo 17–19
Galilea-tila (6. krs), Eteläranta 8, 00130 Helsinki

Kolme asiantuntijaa eri kirkko- ja uskontokunnista tulevat pitämään puheen positiivisesta uskonnonvapaudesta: miten se näkyy heidän uskonto- tai kirkkokunnassaan ja millä tavalla he edistävät sitä. Puheiden lisäksi luvassa on paneelikeskustelu, joka pohjautuu ennakkoon tulleisiin kysymyksiin sekä läsnäolevien ja etänä osallistujien kysymyksiin. Tarjolla pientä purtavaa, tilaisuus on osallistujille maksuton.

Asiantuntijat:

  • Isä Teemu Toivonen on ortodoksisen kirkon pappi, joka on toiminut Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa vuosikymmenen verran kasvatuksesta vastaavana pappina ja sittemmin monikulttuurisen työn pappina. Hän työskentelee tällä hetkellä Itä-Suomen yliopiston teologian osastolla ortodoksisen käytännöllisen teologian yliopisto-opettajana. Isä Teemu on kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry:n hallituksen jäsen.
  • Minna Taipale on väitöskirja- ja projektitutkija Turun yliopistossa. Hän työskentelee sosiaalityöntekijänä Helsingissä maahan muuttaneiden erityisryhmien sosiaalityössä. Minna on muslimiaktivisti, jonka tavoitteena on tukea muslimiyhteisöjen kehitystä sekä edistää naisten ja nuorten asemaa.
  • Isä Tuomas Mäkipää on Suomen anglikaanisen kirkon kirkkoherra ja lääninrovasti. Hän on Suomen evankelisluterilaisen kirkon ”kasvatti”, joka vihittiin papiksi Englannin kirkossa. Hän toimii oman työn lisäksi Englannin kirkon kirkolliskokousedustajana ja kirkon virkaan haluavien haastattelijana. Isä Tuomas on ollut aktiivinen toimija Suomen Ekumeenisessa Neuvostossa usean vuoden ajan ja toiminut USKOT-foorumissa parisen vuotta.

Ilmoittautuminen 7.11. mennessä ioannis.lampropoulos@ort.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä tuletko paikan päälle vai osallistutko etänä ja mikäli sinulla on erikoisruokavalio. Mikäli haluat jättää kysymyksiä puhujille, voit lähettää kysymyksesi ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Huom. Paikan päälle mahtuu enintään 36 henkilöä, joten varmista paikkasi ajoissa! Tilaisuuteen on myös etäosallistumismahdollisuus ja se on jälkikäteen kuunneltavissa.

Järjestäjät: Suomen Ekumeenisen Neuvoston yhdenvertaisuusjaosto ja Step-opintokeskus
Keskustelutilaisuus Facebookissa.

Lämpimästi tervetuloa!