Valokuvan Maurasta otti hänen tyttärensä Katariina Koponen Helsingin ortodoksisen seurakunnan perheleirillä mirhantuojien sunnuntaina14.4. Pyhäkössä laulettiin liturgian päätteeksi vastavalitulle Mauralle ja hänen läheisilleen monia armorikkaita vuosia. 

15.4.2024

Helsingin ortodoksisen seurakunnan neuvosto on kokouksessaan 11.4. valinnut kasvatustyöntekijän toimeen Maura Ihatsun.

Maura Ihatsu pääsee aloittamaan työt seurakunnassa 1.8.2024. 

Ihatsu on pitkän linjan uskonnonopettaja Hämeenlinnasta. Hän on toiminut entisen Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan alueen uskonnonopettajana vuodesta 2009 lähtien. Koulutukseltaan hän on teologian sekä hallintotieteiden maisteri.

Monelle Ihatsu on tuttu  YouTube-kanavallaan julkaisemista videoista. Hän on saanut laajasta  saanut viime vuoden marraskuussa Ortodoksisten Nuorten Liitolta kunniamaininnan ortodoksisia perinteitä, kulttuuria ja opetusta valottavista sosiaalisen median julkaisuista ja laajasta videotuotannostaan. Uusimpana Maura Ihatsun työn tuloksena on hänen YouTube-kanavallaan julkaisema ortodoksinen joulupaastokalenteri. 

Maura odottaa työnsä aloittamista seurakunnassa. 

”Kasvatuksen työntekijät ovat hoitaneet aikuiskasvatuksen töitä omien töidensä ohella jo jonkin aikaa, mikä on ollut heiltä kiitettävä, mutta myös kuormittava rutistus. Nyt voin toivottavasti vahvistaa rivejä, vaikka tulenkin aluksi mukaan puhtaasti kyselyoppilaana. Odotan kovasti työskentelyä muiden kasvatuksen työntekijöiden, seurakuntalaisten, uskonnonopettajien ja ikonimaalareiden kanssa. Totta kai uusi työ myös jännittää ja olen tietoinen niistä haasteista, joita meillä tällä hetkellä on, esimerkiksi katekumeenien opetukseen liittyen. Yksin en joudu mitään ratkomaan, ja tiedän saavani tukea oman tiimini lisäksi muun muassa Kaarina Lyhykäiseltä, joka teki aikuiskasvatustyötä seurakunnassa pitkäjänteisesti lähes 30 vuotta.

Olen iloinen siitäkin, että diaspora saa lisävahvistusta pääkallonpaikalla. Hämeenlinna-Riihimäki-Forssa-akseli on elävä osa seurakuntaamme, vaikka lukumäärällisesti olemmekin pieni vähemmistö. Odotan yhteistyötä myös lahtelaisten kanssa.”

Maura Ihatsu kertoo palon seurakuntatyöhön syttyneen korona-aikana.

”Korona-ajan eristyneisyys herätti minut aktivoitumaan omassa pyhäkköyhteisössäni. Samalla alkoi itää ajatus seurakuntatyöstä. Olen myös kaivannut työskentelemään aikuisten pariin. Mieluusti olisin aloittanut työt heti, mutta tuleva esihenkilöni isä Petri Korhonen oli onneksi ymmärtäväinen – en mitenkään voi opettajana jättää lukuvuotta kesken huhtikuussa. Kesä taas ei ole otollisinta aikaa aloittaa töitä, kun toiminta on monilta osin tauolla.”

Ihatsun perheeseen kuuluvat puoliso, kolme lasta ja koira, isovanhemmat, lasten kummit ja kahdeksan omaa kummilasta. 

Maura Ihatsun voi tavata jo ennen elokuuta Hämeenlinnan kirkossa sekä seurakuntamme toiminnassa, kuten perheleirillä, johon Maura osallistui tyttärensä kanssa.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset