Isä Mikael Sundkvist on muun muassa palkittu ortodoksisten liturgisten tekstien käännöstyöstä. Kuva: Jukka Alava

6.10.2020

Piispainkokous valitsi yksimielisesti sihteerikseen rovasti Mikael Sundkvistin Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta. Valinta tapahtui maanantaina 5.10. Konstantinopolissa, missä toimessa olevat Suomen ortodoksisen kirkon piispat vierailevat Ekumeenisen patriarkka Bartolomeoksen kutsumina.

Isä Mikael Sundkvist on toiminut lähes vuosikymmenen ajan Vantaan alueen pappina.

”Arkkipiispa ilmoitti minulle asiasta maanantaina illalla. Kiitän luottamuksesta ja yritän tehdä parhaani tässä uudessa tehtävässä, jota pidän hyvin mielenkiintoisena. Aika näyttää, millaisia asioita ja haasteita se tuo eteen”, isä Mikael sanoo.

Toiveena oli papiston jäsen

Seurakuntamme kirkkoherra Markku Salminen ilmaisi tuoreeltaan tyytyväisyytensä isä Mikaelin osaksi tulleen luottamuksen johdosta.

”Olen riemuissani päätöksestä, sillä se osoittaa, että Kirkko tunnistaa osaamisen. Isä Mikael Sundkvistilla on kallisarvoista ja laajaa teologista osaamista, kielellistä rikkautta ja seurakuntatyön tuntemusta. Hän antaa hyvän tuen piispainkokouksen tulevalle toiminnalle ja myös näkökulman käytännön työhön. Piispainkokouksessa käsitellään paljon myös papistoon liittyviä asioita”, iloitsee isä Markku.

Aiemmin piispainkokouksen sihteerinä on toiminut arkkipiispan teologinen sihteeri.

”Olen ymmärtänyt, että Konstantinopoli haluaa sihteeriksi papiston jäsenen, mitä tähän saakka tehtävässä toiminut henkilö ei ole”, isä Mikael sanoo.

Teksti: Susanna Somppi

Kategoriat Ajankohtaista