Perhemuskari Unioninkadulla Helsingin keskustassa. Arkistokuva.

1.9.2020

Perhemuskarit aloittavat jälleen toimintansa kevään ja kesän pitkän tauon jälkeen. Koronaviruspandemiasta johtuen kerhojen jokaiseen kokoontumiseen on ennakkoilmoittautuminen. Näin voidaan taata, että kokoontuminen tapahtuu turvavälein. Ilmoittautuminen kerhoon tapahtuu Whatsup- viestisovelluksen kautta, sähköpostilla seurakunnan kasvatustyöntekijälle: mirjam.wogayehu@ort.fi, tai tekstiviestillä numeroon 0407255 713.

Whatsup-ryhmään voi liittyä ensimmäisellä kerralla, mikäli ei ole vielä ryhmän jäsen.

Myös muskareissa noudatetaan tehostettua hygieniaa, pestään käsiä entistä huolellisimmin, säilytetään turvavälit ja ruuan jakamisesta huolehtii kasvatustyöntekijä.

Muskareissa vain kanttori laulaa, eivätkä kerhoon osallistujat voi laulaa mukana. Näin kerhoissa pyritään vähentämään koronatartuntariskiä ja huolehtimaan osallistujien turvallisuudesta. Musiikillinen toiminta tapahtuu kerhoissa muilla tavoin. Lapset pääsevät liikkumaan ja leikkimään musiikin tahdissa. Oman rytmisoittimen voi ottaa mukaan.

Sään salliessa kerhot kokoontuvat ulkona, mikä kannattaa huomioida pukeutumisessa.

Yhteisen musiikkituokion jälkeen perheillä on mahdollisuus keskustella toistensa ja seurakunnan kasvatustyöntekijöiden kanssa itselleen tärkeistä, erityisesti perheeseen ja lapsiin liittyvistä aiheista.

Kerhoissa järjestetään ruokailu. Kasvatustyöntekijä huolehtii ruuan turvallisesta jakamisesta. Kerhon yhteydessä pidetään yhteinen rukoushetki tai papin toimittama rukouspalvelus. Näin lapset saavat ja voivat myös tutustua jumalanpalveluselämään ja rukoukseen. Pappi keskustelee mielellään mahdollisuuksien mukaan perheiden kanssa.

– Toivotamme kaikki tervetulleiksi muskareihin ja kerhoihin. On hienoa päästä pitkän kevään tauon jälkeen kokoontumaan ja järjestämään yhteistä toimintaa. Toivon mukaan kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan.  Vaikka emme voikaan laulaa yhdessä, voimme liikkua ja leikkiä musiikin mukana ja olla yhdessä perhekerhossa. Sekin on tärkeää, muistuttaa kasvatustyöntekijä Mirjam Wogayehu.

Kerhoihin voi osallistua vain täysin oireettomana. Sairaustapauksessa ilmoittautumisen voi helposti perua ilmoittamalla siitä kasvatustyöntekijälle tai Whatsup-ryhmässä.

Seurakunnan järjestämät perhemuskarit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Muskarit on suunnattu ensisijaisesti alle kouluikäisille lapsille. Tervetuloa mukaan!

 

Perhemuskarit

Tapiola, Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkko, keskiviikkoisin alkaen 2.9. kello 10:30-13.

Tikkurila, Kristuksen taivaaseenastumisen kirkko, torstaisin alkaen 3.9.  kello 10-12.

Helsinki, Unioninkatu 39 A 1, kerhohuone, perjantaisin alkaen 4.9. kello 10:30-13.  

 

Tervetulleeksi kerhoihin toivottavat kanttorit Stiina Hakonen (Tapiola), Elia Pietarinen (Tikkurila) ja Joakim Pietarinen (Helsinki) sekä kasvatustyöntekijä Mirjam Wogayehu!

Kategoriat Uutiset