10.9.2023

Suomen ortodoksisen kirkon autonomian 100-vuotisjuhlan päätapahtumana on patriarkaalinen liturgia Uspenskin katedraalissa sunnuntaina 10. syyskuuta kello 9:30 alkaen. Jumalanpalvelus lähetetään suoratoistona Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube-kanavalle.

Jumalanpalveluksen toimittavat Ekumeeninen patriarkka Bartolomeos, Kydoniaian metropoliitta Athenagoras, Peristerionin metropoliitta Grigorios, Espanjan ja Portugalin metropoliitta Vissarion, Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo, Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni, Oulun metropoliitta Elia, arkkimandriitta Aetios, arkkimandriitta Mikael, kirkkoherra Markku Salminen, kirkkoherra Marko Patronen, patriarkan toinen diakoni Alexandros, ylidiakoni Andreas Salminen, ylidiakoni Juha Lampinen ja ylidiakoni Juha Pössi.

Uspenskin katedaalikuoroa johtaaa dir.cant. Varvara Merras-Häyrynen, Oulun katedraalikuoroa dir.cant. Juhani Matsi ja Bysanttilaisia veisaajia pappismunkki Damaskinos ja/tai kanttori Markus Hänninen.

Patriarkan opetuspuhe ja arkkipiispa Leon palveluksen päätteeksi pitämä puhe julkaistaan palveluksen päätyttyä suomeksi Suomen ortodoksisen krikon sivulla sekä osoitteessa ort.fi/juhlavuosi. Juhlaliturgia jää katsottavaksi myös tekstitettynä tallenteena Helsingin ortodoksisen seurakunnan YouTube -kanavalle.

Patriarkaalisen liturgian suoratoistona vastaa Digital Palola. Kuvaus- ja tuontotiimi koostuu Helsingin ortodoksisen seurakunnan nuorista.

Patriarkaalisen liturgian päätteeksi kirkkokansalle tarjotaan juhlalounas Ravintola Sipulissa.

Jumalanpalvelukseen osallistuvien kannattaa tutustua myös juhlapäivän käytännön ohjeisiin. Uspenskin katedraalissa on myös jaossa yleisinfo liturgiaan ja lounaaseen liittyen:

Lue myös:

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo on kutsunut liputtamaan 10.9. kirkkomme satavuotisjuhlan kunniaksi. 

Kategoriat Uutiset