Suomen lippu Uspenskin katedraalin edustalla Helsingin päävartiossa. Kuvituskuva: Miro Järnefelt/ Helsingin ortodoksinen seurakunta

5.9.2023

Arkkipiispa Leo kehottaa seurakuntia liputtamaan kirkon autonomian satavuotisjuhlan pääjuhlapäivänä sunnuntaina 10.9.2023.

Suomen ortodoksinen kirkko valmistautuu viettämään kanonisen peruskirjansa allekirjoittamisen satavuotisjuhlaa. Pääjuhla järjestetään Helsingissä, jossa 8.–12.9. vieraileva Ekumeeninen patriarkka Bartolomeos toimittaa liturgian sunnuntaina 10. syyskuuta. Liturgiaa voi seurata myös suoratoistona seurakuntamme YouTube-kanavalla.

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo kehottaa kaikkia seurakuntia huomioimaan juhlapäivän liputtamalla.

Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa liputetaan juhlapäivänä kaikilla niillä alueilla ja pyhäköissä, missä se on käytännössä mahdollista. Suurimmassa osassa seurakuntamme pyhäkköjä liturgiaa ei toimiteta 10.9., vaan pyhäkkö osallistuu patriarkaaliseen liturgiaan paikan päällä Uspenskin katedraalissa tai etäyhteyksin.

Patriarkaaliseen liturgiaan odotetaan tuhatkunta osanottajaa, joista lähes puolet voi osallistua palvelukseen kirkkosalissa ja loput katedraalin piha-alueella, minne pystytetään myös ulkonäyttö jumalanpalveluksen seuraamiseksi suoratoistona.

Tutustu tarkemmin ohjelmaan juhlavuoden sivuilla: ort.fi/juhlavuosi