26.7.2017

Helsingin metropoliitta Ambrosius myönsi Kaunisniemen kirkon praasniekkaliturgian yhteydessä kultaristin kanto-oikeuden pastori Teemu Toivoselle 25. heinäkuuta.

Kultaristi myönnetään tunnustuksena ansioituneesta papin työstä.

Pastori Teemu Toivonen on toiminut seurakunnan nuorisopappina kymmenen vuotta ennen nykyistä tehtäväänsä.

– Tuntuu erityisen hyvältä, että kultaristi myönnettiin nimen omaan tämän juhlan yhteydessä. Huomionosoitus tuo näkyväksi täällä tehtävää tärkeää työtä, Teemu Toivonen iloitsee.

Seurakunnan nuorisotyöllä on tärkeä merkitys lasten ja nuorten ortodoksisen identiteetin rakentamisessa. Kaunisniemen kirkon 40-vuotisjuhlapäivänä ajatukset kääntyvät yhteisöön.

– On tärkeää, että ympärillä on ihmisiä, jotka kannattelevat niin rukousten kuin käytännön tasolla. Palautteen saaminen on papille varmaan kaikkein tärkeintä. Se pitää jalat tiukasti maan tasalla, Toivonen pohtii.

Vuoden 2016 alusta Toivonen siirtyi hoitamaan seurakunnan monikulttuurisen papin tehtävää, joka on ensimmäinen laatuaan Suomen ortodoksisessa kirkossa.

Helsingin ortodoksinen seurakunta on monikulttuurinen ja monikielinen. Lähes 15 % seurakunnan jäsenistä puhuu äidinkielenään venäjää ja kaikkiaan seurakunnassa puhutaan yli neljääkymmentä eri äidinkieltä. Kolmanneksi suurin kieliryhmä ovat ruotsinkieliset, joita on noin 3 % seurakunnan jäsenistä.

– Kansainvälisen yhteisön läsnäolo juhlassa oli minulle symbolisesti tärkeä, sillä se kytkeytyy siihen työhön, jota saan tehdä nyt seurakunnan monikulttuurisen työn pappina.

Teksti ja kuva: Miro Järnefelt

Kategoriat Uutiset