Arkkipiispa Leo vihki Jaso Pössin papiksi heinäkuussa 2020. Kuva © Vesa Takala / Ikonifoto ky

21.1.2021

Arkkipiispa Leo kutsui joulukuussa Helsingin ortodoksisen seurakunnan monikulttuurisen työn papin määräaikaiseen sijaisuuteen pastori Jaso Pössin. Sijaisuus on ajalle 1.1.-31.7.2021. Elokuussa toimen varsinainen haltija pastori Teemu Toivonen palaa toimivapaalta ja Pössi siirtyy takaisin omaan toimeensa seurakunnan nuorisotyöhön.

Isä Jaso esittäytyy ja kertoo työstään:

”Olen pastori Jaso Pössi, ikää on kolmekymmentäneljä vuotta. Pappina olen melko nuori, minut vihittiin papiksi viime heinäkuussa. Tätä seurakuntaa olen palvellut vuodesta 2017 asti kasvatustyön puolella nuorisotyöstä vastaavana kasvatustyöntekijänä. Tämän vuoden alusta lähtien toimin monikulttuurisen papin sijaisena aina heinäkuun loppuun asti.

Monikulttuurisen papin työhön kuuluu luonnollisesti palvelusten toimittaminen monella eri kielellä.

Aivan kuten mikä tahansa muukin papin työ, sisältää se aivan samoja asioita kuin mikä tahansa muu papin työ: jumalanpalvelusten ja pyhien toimitusten toimittamista, ihmisten kohtaamista ja yhteistä rukousta. Itse asiassa koko Kirkon työ aivan sen alusta asti on monikulttuurista. Tahi paremmin sanoen: olimme monikulttuurisia noin vajaa parituhatta vuotta ennen kuin käsitettä oli keksitty, aivan ensimmäisestä helluntaista asti. Kieliä ja kulttuureja Kirkon piirissä on monia, ja rukous jota yhdessä kannamme tulee ’yhdestä suusta ja yhdestä sydämestä’.

On totta, että viime ajat ovat olleet Kirkolle haastavia. Pandemia on sulkenut kirkkojen ovet, emmekä ole päässeet rukoilemaan ja kohtaamaan kuten aiemmin. Nyt onneksi valo jo näkyy tunnelin päässä. Tähän asti olemme voineet seurata jumalanpalveluksia livestreamin välityksellä. Toivottavasti voimme pian tavata myös ’livenä’, kasvoista kasvoihin. Nyt täytyy vielä jokin aika jaksaa rajoitusten kanssa. Mutta sitten kun tilanne vähän hellittää, tervetuloa kaikki Kotikirkkoon! Toivottavasti tapaamme siellä.”

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset