11.4.2020

Pääsiäisyön aamupalvelus ja liturgia lähetetään suoratoistona Uspenskin katedraalista 11.4. kello 23:55 seurakunnan YouTube-kanavalla. Voit osallistua jumalanpalvelukseen klikkaamalla yllä olevaa kuvaa.

Jumalanpalveluksen toimittaa pastori Teo Merras, ylidiakonina on Juha Lampinen ja kuorolaulusta vastaa Uspenie-kvartetti kanttori Varvara Merras-Häyrysen johdolla. Kuvauksesta vastaa DigitalPalolan Petrus Palola.

Televisiosta näytetään uusintana vuoden 2018 Uspenskin katedraalissa kuvattu pääsiäinen.Yle Radio 1 ja TV 1  kello 23:55.

Tänä vuonna vietämme  pääsiäistä poikkeusoloissa koronaviruspandemian vuoksi, ja jumalanpalvelukset toimitetaan suljetuin ovin ja alle kymmenen hengen kokoonpanolla.

Jumalanpalveluksia toimitetaan tästä huolimatta pääsiäisyönä kaikilla seurakunnan toiminta-alueilla lukuisissa pyhäköissä, ja osa niistä lähetetään myös suorina verkkolähetyksinä pyhäkköjen Facebook-sivuilla.

Pääsiäinen on kirkkovuoden suurin juhla, jolloin muistamme Kristuksen ylösnousemista. Juhlan vietto alkaa pääsiäisyön jumalanpalveluksesta ja jatkuu neljäkymmentä päivää helatorstaihin saakka.

Pääsiäiskaudella tervehditään sanomalla: ”Kristus nousi kuolleista!”, mihin vastataan: ”Totisesti nousi!”. Tämän tervehdyksen ja riemuhuudon voi kuulla lukuisia kertoja pääsiäisyön jumalanpalveluksen aikana.

Voit lukea tarkemmin pääsiäisestä täältä.

 

 

Kategoriat Uutiset