Pääsiäisen suklaamunan kääreessä olevat kirjaimet XB ovat kirkkoslaavia ja toivottavat: Kristus nousi kuolleista! Kuva: Vlada Wahlstén

21.4.2023

Helsingin ortodoksinen seurakunta muistaa lasten pääsiäisjuhlan sekä pääsiäisen koululaisjumalanpalveluksien yhteydessä lapsia ja nuoria pienellä yllätyksellä, joka on ollut perinteisesti suklaamuna.

Tänä vuonna seurakunta panosti entistäkin aiemmin pääsiäissuklaan vastuullisuuteen. Reilu kaksituhatta suklaamunaa oli tilattu paikalliselta suklaatuottajalta, helsinkiläisestä Chjokosta.

”Oli ilo tarjota lapsille ja nuorille paikallista käsityönä tehtyä suklaata, josta ei niin ikään jää turhaa muoviroskaa ja foliokääreitä. Tänä vuonna suklaita ei rahdattu ulkomailta ja näin tilaus oli myös ekologisempi. Seurakunta voikin näyttää tässä esimerkkiä ja opettaa myös koululaisia tekemään ekologisia ja vastuullisia valintoja. Etenkin, kun tässäkin tapauksessa ilman rahtikuluja paikallinen ei edes ollut juurikaan kalliimpi kuin ulkomailla tuotettu suklaamuna”, kertoo päätöksen taustoista kasvatustyöntekijä Soili Penttonen.

Pääsiäissuklaamunia tarjotaan vielä pääsiäiskaudella mahdollisuuksien mukaan seurakunnan lastenkerhoissa ja muskareissa.

Suklaamunaa koristanut pääsiäispupun kuva ihastutti lapsia. Kuva: Vlada Wahlstén

Lue myös Aamun Koiton sivuilla: Pääsiäisen suklaamunasta voi kuoriutua ikävä yllätys, mitä tulee vastuullisuuteen

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset