Taiteiden yön ohjelma järjestetään Pyhän Kolminaisuuden kirkon puutarhassa. Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

9.8.2022

Perinteeksi muodostunut ortodoksinen taiteidenyö tapahtuma Pyhän Kolminaisuuden kirkossa ja puutarhassa 18.8.2022 kello 17-21.30. Ohjelmassa musiikkia, pyhäkön esittelyä, keskustelua Ukrainan sodasta sekä rauhanrukousta.

Tarjolla ukrainalaista bors-keittoa, kaalipiirakoita ja blinejä. Ruokajuomana kvas-kotikaljaa, kahvia ja teetä.

Tapahtuman ohjelma:

Klo 17 Ruoan siunaus ja tapahtuman avaus puutarhassa, jonka jälkeen
tunnelmaa nostattaa haitarin soittaja Lilia Melnikova

Klo 17.30 Rovasti Heikki Huttunen esittelee Helsingin vanhinta pyhäkköä, Engelin suunnittelemaa Pyhän Kolminaisuuden kirkkoa.

klo 18 Puutarhassa esiintyy Jari Otsa & Mah’Orkka, joka tulkitsee legendaarisen virolaisen laulajan Georg Otsin levylaulujen upeimpia ja kauneimpia ikivihreitä, sekä muita unohtumattomia slaavilaisia sävelmiä ja oman kynän tuotoksia vanhoin perinnesoittimin.

Klo 19 “Ukrainan sota, ihmiset ja kirkko”. Ukrainan sodasta ja sen vaikutuksista keskustelevat kirkossa engalnnin kielellä Ukrainan pakolaisten parissa työskentelevä ortodoksipappi Aleksander Zanemonets sekä Oksana Gorzov. Keskustelua vetää rovasti Heikki Huttunen. Keskustelu referoidaan suomeksi, venäjäksi ja ukrainaksi.

Klo 20 Kirkossa toimitetaan Rukouspalvelus rauhan puolesta

Klo 20.30 Puutarhassa esiintyy Shaika Balalaika -yhtye laulusolistinaan Heli Jormanainen. Vuonna 1990 perustettu yhtye soittaa perinteisillä venäläisillä perinnesoittimilla, erikoisilla domrilla ja balalaikoilla.

Varauduthan maksamaan tarjoiluista käteisellä. Sydämellisesti tervetuloa!

Kirkon aidassa ortodoksisuutta esittelevä valokuvanäyttely

Pyhän Kolminaisuuden kirkon pihapiirissä on lisäksi esillä ortodoksisuutta Suomessa esittelevä valokuvanäyttely. Näyttelyn kuvat on kiinnitetty pyhäkön aidan ulkopuolelle.

Valokuvanäyttely perustuu vuonna 2020 toteutettuun ”Ortodoksisuuden kirjo. Suomi” valokuvakilpailuun, jonka järjestäjinä ovat olleet Suomen ortodoksinen kirkko, OrthPhoto.net ja Puolan ortodoksisen kirkon julkaisuneuvosto. Valokuvakilpailusta on julkaistu myös kirja. Nyt näyttelyssä on esillä kaikkiaan valokuvakilpailusta poimittua lähes neljäkymmentä säänkestävälle materiaalille julkaistua valokuvaa. Valokuvanäyttely avautui Pyhän Kolminaisuuden kirkon temppelijuhlan yhteydessä 5.6. ja on esillä vielä elokuun loppuun saakka.

 

Pyhän Kolminaisuuden kirkon sivut
Osoite: Unioninkatu 31, Helsinki

Kategoriat Ajankohtaista