Kuva Suomen tiettävästi ensimmäiseltä ortodoksiselta moottoripyöräpyhiinvaellukselta kesällä 2022. Kuva: Minna Jokinen

2.5.2023

ORTODOKSINEN MOOTTORIPYÖRÄPYHIINVAELLUS VOL.2

Viime kesän erittäin onnistuneen – kaikkien aikojen ensimmäisen -moottoripyöräpyhiinvaelluksen myötä on jälleen aika laittaa porukalla mopot tulille ja suunnata prätkien keulat kohti ortodoksisia pyhäkköjä!

Tällä kertaa starttaamme Hämeenlinnasta suuntana Valamon luostari.

Ohjelmarunko:

• Ma 26.6. Hämeenlinnan Jumalansynnyttäjän Tihvinäläisen ikonin kirkon praasniekka klo 9.30. Praasniekan jälkeen ajelemme pikkuteitä Lammille Panagian luostarikeskukseen ja sieltä Heinolan kirkolle. Mahdollisesti stoppi myös Lahden kirkolla. Heinolan kirkolla kiitosrukouspalvelus. Yöpyminen Heinolassa.

• Ti 27.6. Aamiaisen jälkeen hyppäämme taas pyörien selkään ja ajelemme pikkuteitä Mikkeliin (Ylienkeli Mikaelin kirkko ja mahdollisesti myös Sm. Paraskevan tsasouna hautausmaalla), sieltä Savonlinnaan (Pyhien Sakariaan ja Elisabetin kirkko) ja lopuksi upeita pikkuteitä losseineen Valamoon. Illalla mahdollisuus osallistua jumalanpalvelukseen ja päivän päätteeksi valamolainen iltatee Trapessassa.

• Ke 28.6. Aamulla juhlaliturgia (Pyhät Sergei ja Herman Valamolaiset), jonka jälkeen lounas Trapesassa. Valamosta ajelemme vielä Lintulan luostariin, jonka jälkeen osallistujat voivat ajaa joko porukassa tai kukin itsekseen haluamaansa suuntaan.

Matka on omakustanteinen ja tapahtuu jokaisen osallistujan omalla vastuulla. Kulut jokainen maksaa itse paikan päällä kohteissa. Matkabudjetti on arviolta 160 – 250€ (riippuen majoitusvaihtoehdosta 1 – 2hh) sis. majoitukset ja ruokailut. Polttoaineet oman kulutuksen mukaan.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Minna Jokinen, Hämeenlinnan kanttori, Helsingin ortodoksinen seurakunta

minna.jokinen@ort.fi

tai puh. 046-8757090 (työ ke-su)

 

Teksti: Minna Jokinen