Palavat tuohukset symboloivat palavaa rukousta. Golgata, Jeesus Kristus kuvattuna ristillä, muistuttaa, että Kristus on voittanut kuolemallaan kuoleman ja avannut ihmisille tien iankaikkiseen elämään.

30.10.2023

Kirkkomme opettaa, että rukous ylittää kuoleman rajat ja rakkaus yhdistää meidät Kristuksessa. Kun kaupat ovat pullollaan halloween-juhlan kauhua ja toisaalta valmistaudutaan pyhäinpäivään, ortodoksisessa kirkossamme muistetaan ja rukoillaan vainajien puolesta. Lauantai on kirkossamme yleinen vainajien muistelupäivä. Pyhänpäivänä 4.11. Kirkkomme lisäksi muistaa Karjalan valistajia eli kaikkia niitä pyhiä isiä ja äitejä, jotka toivat ortodoksisen uskon Karjalaan ja näin myös Suomeen.

Ortodoksinen näkemys kuolemaan sekä vainajien muistamiseen on aiheena Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkolla Tapiolassa  avoimessa keskiviikkoillassa 1.11. Aiheesta alustaa Espoon alueen pappimme Petri Korhonen. Illan aikana pääsee kuulemaan vainajien muistamiseen liittyvistä tavoista ja perinteestä sekä ortodoksisen kirkon opetuksesta kuolemaan. 

Tilaisuus alkaa ehtopalveluksella klo 18. Tilaisuudessa on teetarjoilu.

Tapiolan kirkon osoite: Kaupinkalliontie 2, Espoo.

Lämpimästi tervetuloa!