ONL:n johtokunnan jäsen Wilhelm Vähäsilta ja Sonja Vuori palkitsemisen jälkeen Uspenskin katedraalissa 22.5.

22.5.2022
Ortodoksisten nuorten liitto ONL palkitsi tänään 22.5. seurakuntamme nuorisotyön parissa ansioituneen Sonja Vuoren hopeisella ansiomerkillä. Ansiomerkin ojensi ONL:n johtokunnan jäsen Wilhelm Vähäsilta Uspenskin katedraalissa sokeana syntyneen sunnuntain liturgian päätteeksi.
 
Hopeisen ansiomerkin voi saada useita vuosia tai jopa vuosikymmeniä kestäneestä ja sitoutuneesta ortodoksisesta nuorisotyöpanoksesta. ONL jakaa vuosittain ansiomerkkejä, ja tänä vuonna palkittavia oli kaikkiaan viisi. Uutisen kaikista palkituista voi lukea Suomen ortodoksisen kirkon sivuilla.
 
Ansiomerkin perusteluissa Sonja Vuorta kuvaillaan asiantuntevaksi, innostavaksi ja uusia toimintamuotoja kokeilevaksi ohjaaja, jolla on jo 13 vuoden kokemus kymmeniltä leireiltä sekä monista kerhoista ja tapahtumista.
 
– Sonja on sellainen, joka osaa tuoda porukan yhteen. Hänet koetaan helposti lähestyttäväksi, ja hän on aina valmis auttamaan, kiitti ONL:n puolesta Wilhelm Vähäsilta.
– En osaa edes sanoin kuvailla, miten hieno kunnia tämä on! Ansiomerkki sai myös ymmärtämään, kuinka merkityksellistä työtä on tässä vuosien varrella tullut tehtyä. Olen erittäin otettu!, kiitti Sonja Vuori.
 
Kun Sonjalta kysyy, mistä hän on saanut kipinän toimia nuorten parissa, vastaus on selvänä.
 
– Oma kristinoppileiri oli minulle niin merkittävä kokemus, että päätin heti kahden leiripäivän jälkeen, että haluan ohjaajaksi. Seuraavana kesänä pääsinkin ryhmänohjaajaksi lastenleirille ja sitä seuraavana jo kriparille. Läyliäisten leirikeskus tuntuu toiselta kodilta, sillä siellä on saanut kasvaa muiden ortodoksinuorien seurassa.
 
Kokemuksestaan Sonja tietää, kuinka merkittävää työtä leireillä tehdään.
– Kristinoppileiri saattaa olla nuorelle ensimmäinen paikka, jossa tutustuu toisiin oman ikäisiin ortodokseihin. Ennen aktiivista leirielämää tunsin olevana ulkopuolinen ja erilainen, sillä olin ainoa ortodoksi peruskoulussa. Olen leireillä saanut kokea ainutlaatuista yhteenkuuluvuuden tunnetta ja saanut olla osana ympäristöä, jossa jokainen saa olla oma itsensä. Haluan olla mukana luomassa tällaista mahdollisuutta myös muille. Leirillä moni oppii, miten siistiä onkaan olla ortodoksi!
 
Sonja ymmärtää, kuinka tärkeää tämä on paitsi nuorille, myös koko kirkollemme. Hän on huomannut, että yhä vähemmän nuoria jää aktiivisiksi leirielämään ja monet nuoret etääntyvät entistä enemmän kirkosta.
– Nuorisotyöhön kannattaa panostaa, sillä nuorissa on seurakuntamme tulevaisuus. Mitä aktiivisimpina saadaan nuoret pidettyä, sitä aktiivisempia seurakuntalaisia saadaan.
 
Helsingin ortodoksinen seurakunta kiittää Sonjaa tämän antamasta panoksesta nuorisotyön parissa ja toivottaa hänelle sekä kaikille nuorisotyön parissa ahkeroiville monia armorikkaita vuosia!
 
Kuva: Niina-Maarit Rautamäki
Teksti: Vlada Wahlstén
Kategoriat Uutiset