Elias Keltanen on toiminut pitkään seurakunnan leireillä muun muassa ryhmänohjaajana ja asiaohjaajana. Kuva: Maria Hattunen

7.11.2019

Helsingin seurakunnan aktiivit kahmivat kolme ONL ry:n (Ortodoksisten nuorten liitto) huomionosoitusta. Vuoden ohjaaja 2019 -tittelin saa 26-vuotias Elias Keltanen, minkä lisäksi seurakuntamme nuorisotyöaktiiveille Petri Gyllströmille ja Petrus Palolalle myönnettiin Hopeiset ansiomerkit.

ONL ry: leirinjohtajakoulutuksen suorittanut Elias Keltanen on toiminut pitkään Helsingin ortodoksisen seurakunnan leireillä muun muassa ryhmänohjaajana ja asiaohjaajana. Valintapäätöksen perusteluissa todetaan, että Keltanen on tehnyt esimerkillisellä toiminnallaan monen lapsen ja nuoren leirikokemuksesta ikimuistoisen. Luonteeltaan Keltasta kuvaillaan ”nöyräksi, hyväsydämiseksi ja auttavaiseksi”.

”Itse yllätyin valinnasta, tai en oikein osannut odottaa mitään tällaista. Minulle ohjaajana toimiminen on ollut hyvin luontevaa ja olen tehnyt sitä omasta ilostani. Minusta on hyvin palkitsevaa toimia lasten ja nuorten parissa. Tuntuu hyvältä, kun näkee muiden viihtyvän”, Keltanen sanoo.

Vahvuuksinaan Keltanen pitää ystävällistä ja rauhallista luonnettaan sekä sitä, että hän pitää kaikkia ihmisiä samanarvoisina.

”Uskoakseni olen myös helposti lähestyttävä.”

Hopeisia ansiomerkkejä myönnettiin tänä vuonna viidelle henkilölle. Petri Gyllströmin ja Petrus Palolan lisäksi merkin saavat Kaisa Nykänen ja Maiju Federley Joensuun ortodoksisesta seurakunnasta ja Maisa Kolehmainen Jyväskylän ortodoksisesta seurakunnasta.

Petri Gyllström on toiminut leirinohjaajana jo 13 vuoden ajan, minkä lisäksi hän on toiminut vuosia Raamattupiirin isäntänä ja vuodesta 2016 Helsingin ortodoksisen seurakunnan leirikeskuksen kirkon isännöitsijänä. Hän myös laulaa Pyhän Andreaan nuorisokuorossa.

Petrus Palola puolestaan on toiminut leirinohjaajana vuodesta 2010 alkaen sekä nuorten piirin ohjaajana. Hän laulaa Pyhän Andreaan nuorisokuorossa, ja hänen ammatillinen osaamisensa on ollut ratkaisevan tärkeää erilaisissa audiovisuaalisissa hankkeissa. Palola on mukana myös ONL ry:n toiminnassa vapaaehtoisena.

Samalla valittiin vuoden 2019 kerhoksi Saimaan seurakunnassa toimiva Mikkelin lasten liturgiakerho. Kerho toimii parhaillaan kolmatta vuotta ja kokoontuu kerran kuussa sunnuntaisin, liturgian alun aikana seurakuntasalilla. Paikalliset ortodoksinuoret ovat järjestäneet kerholaisille vaihtelevaa ohjelmaa, ja he myös opastavat lapsia kirkossa.

Lähteet: ONL/Maria Hattunen

Kategoriat Uutiset