Hannu-Pekka Björkman on tunnettu näyttelijä ja kirjailija, joka puhuu avoimesti myös ortodoksisesta uskostaan ja toimii aktiviisesti muun muassa Valamon luostarin ja kirkon hyväksi. Kuva: Hannu-Pekka Björkmanin lehdistökuva

1.2.2024

Ortodoksisuutta pintaa syvemmältä –luento- ja keskustelusarja jatkuu. Helmikuussa luennoitsijana on näyttelijä ja kirjailija Hannu-Pekka Björkman, ja aiheena”Liturginen draama idän kirkossa”.

Luento- ja keskustelutilaisuus pidetään Uspenskin katedraalin kryptassa (Pormestarinrinne 1, käynti yläpihalta, Pormestrinrinne-kadun puolelta) keskiviikkona 7.2. kello 18. Tätä ennen kryptakappelissa toimitetaan ehtoopalvelus klo 17.30.

Seuraavat Ortodoksisuutta pintaa syvemmältä -tilaisuudet pidetään vasta pääsiäiskaudella. Tuolloin vieraina ovat 17.4. metropoliitta Ambrosius ja 15.5. professori ja pappismunkki Serafim Seppälä.

Suuren paaston aikana sunnuntaisin Uspenskissa katedraalin omat papit pitävät paastoluentoja aina kulloisenkin sunnuntain teemaan liittyen seuraavasti:

  • 18.2. Ortodoksisuuden sunnuntai, kirkkoherra Markku Salminen
  • 25.2. Gregorios Palamaksen sunnuntai, Uspenskin katedraalin ja diakonian pappi Teo Merras
  • 3.3. Ristinkumartamisen sunnuntai, Uspenskin katedraalin poappi Kimmo Kallinen
  • 10.3. Johannes Siinailaisen sunnuntai, kasvatuksen pappi Sergei Petsalo

Paastoluennot alkavat katedraalissa kello 17 toimitettavan ehtoopalveluksen jälkeen noin kello 17.30.

Luentoihin vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista.

Lisäksi Uspenskin katedraalin ystävät ry järjestää 17.3. tilaisuuden, jossa musiikkitoimittaja Risto Nordell esittelee sävelin ja sanoin Jumalansynnyttäjälle sävellettyä musiikkia ortodoksisessa, luterilaisessa ja katolisessa perinteessä. Tapahtumassa erillinen pääsymaksu Uspenskin katedraalin hyväksi. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!