Kirkkokansa kävi kunnioittamassa vastasiunattua ikonia.

30.8.2017

Helsingin ortodoksisen seurakunnan Itä-Helsingin alueella toimiva Myllypuron kappeli sai nimikkoikonin. Ikonostaasiin sijoitettu pyhittäjä Aleksanteri Syväriläisen ikoni siunattiin praasniekan aattopäivän ehtoopalveluksen yhteydessä 29. elokuuta.

Ikonin on maalannut taiteilija Liisa Louhio.

– Ikonissa on kuvattu pyhittäjä Aleksanteri Syväriläinen. Hänet on  kuvattu Pyhän Kolminaisuuden ikonin kanssa, sillä hän sai ilmestyksen Pyhästä Kolminaisuudesta ja piti itsestäänselvyytenä, että luostari tullaan pyhittämään Pyhälle Kolminaisuudelle, pastori Jyrki Penttonen kuvasi ikonin aihetta.

Ikonostaasiin sijoitetulla nimikkoikonilla on tärkeä merkitys yhteisölle.

– Ihmiset ovat jatkuvasti täällä jumalanpalveluksissa ja erityisesti ikonit auttavat keskittymään rukoukseen. Kun pyhä kansa rukoilee ikonostaasin päin he näkevät koko ajan pyhittäjä Aleksanterin melkein luonnollisen kokoisena. Voi melkein sanoa, että siinä hänen läsnäolo ja esirukouksensa korostuvat, pastori Jyrki Penttonen kertoi ikonin merkityksestä yhteisölle.

Itä-Helsinkiläisillä on ollut oma rukoushuone runsaat kymmenen vuotta. Myllypurossa toimiva kappeli ja toimintakeskus on palvellut alueen yhteisöä maaliskuusta 2015. Ennen muuttoa Myllypuroon kappeli toimi Helsingin Mellunmäessä.

Teksti ja kuva: Miro Järnefelt

Lue lisää Aleksanterin Syväriläisen elämänvaiheista. Voit myös tutustua tarkemmin Myllypuron kappeliin verkkosivujen kirkot-osiossa. Kappelissa toimitetaan säännöllisesti jumalanpalveluksia, joiden ajankohdat voit tarkistaa jumalanpalveluskalenterista.

Kategoriat Uutiset