Muslimiyhteisön edustajat vierailulla Kotikirkossa Helsingissä. Kuva: Peter Schiel

7.11.2023

”Jokaisessa jumalanpalveluksessamme rukoilemme maailmanrauhan puolesta. Emme anna periksi ennen kuin rauha on vihdoin saavutettu Palestiinassa ja Israelissa.”

Näin seurakuntamme monikulttuurisen seurakuntatyön pappi Peter Schiel puhui imaami Mohammedille ja muslimiyhteisön vieraille seurakuntamme Kotikirkossa Helsingissä 28.10. Hän korosti, kuinka rauhasta puhuminen ja ennen kaikkea rauhan puolesta rukoileminen on nyt ensisijaisen tärkeää. 

”Ja vaikka tapaaminen ei liittynyt maailmanpolitiikkaan, niin emme halunneet sivuuttaa sitä, mikä on nyt lähellä meidän jokaisen sydäntä: Lähi-idän hälyttävää tilannetta ja Israelin, Palestiinan ja muiden alueen maiden välillä sekä Gazassa käytävä sota.”

Muslimien vierailu liittyi 19.8. toteutettuun Heliga Lucias gemeskap yhdistyksen järjestämään monikulttuuriseen ristisaattoon, joka vieraili Rastilassa moskeijassa matkallaan Kulttuurikeskus Sofiasta Helsinkiin. Jo tuolloin sovittiin, että Helsingin ortodoksinen seurakunta kutsuu vuorostaan muslimiyhteisön edustajat vierailulle Pappilatalon Kotikirkkoon. 

Isä Peter korosti tapaamisessa, kuinka olemme muslimien kanssa olleet jo pitkään hyviä naapureita, mutta että emme tunne toisiamme ja siksi tällaiset tapaamiset ovat tärkeitä:

”Tapaamisessa tunnustettiin, että kulttuuritaustamme, monet eri kielet sekä sukulais- ja ystävyyssuhteet ympäri maailmaa asuviin ihmisiin ovat meille suuri siunaus. Näemme monikulttuurisuuden ja moninaisuuden seurakunnassamme ja maassamme juuri siunauksena ja rikkautena. Sovimme jatkavamme tapaamisiamme. Toiveenamme on, että Jumala antaisi meille rauhaa ja iloa, mutta myös kärsivällisyyttä ja halua ymmärtää ja kunnioittaa aidosti toista.”

Seurakunnassamme pidetään yllä hyviä välejä myös juutalaiseen seurakuntaan. Seurakuntamme venäjänkielisestä seurakuntatyöstä vastaava pappi Heikki Huttunen toimii uskontojenvälisen USKOT-foorumin puheenjohtajana. 

Kuva: Isä Peter Schiel

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset