Kuva: Ben Kerckx/Pixabay

25.5.2021

Jotta jumalanpalveluksia voidaan toimittaa kirkkokansan läsnä ollessa rajoitusten mukaisesti, niin se edellyttää seurakuntalaisten sitoutumista maskin käyttämiseen. Sama pätee kaikkeen muuhunkin toimintaan, kuten pienryhmätoimintaan sisätiloissa. Helsingin hiippakunnan koronatiimi on konsultoinut THL:ää asiassa, ja tämä on myös heidän selkeä ohjeensa, että maskia on sisätiloissa käytettävä.

Mikäli maskia ei voi terveyteen liittyvistä syistä käyttää, voi papin kanssa sopia esimerkiksi henkilökohtaisen tapaamisen, rukouspalveluksen tai mahdollisuuden sakramentteihin osallistumiseen. Otathan asiassa yhteyttä paikallisen pyhäkkösi pappiin.

Maskinkäyttövelvoite koskee ilman eri määräystä myös kaikkia seurakunnan henkilökuntaan kuuluvia, ja se on voimassa aina sisätiloissa, myös saarnatessa. Kirkkojen sulun ajalta jäänyt tapa, ettei maskia käytetä, ei ole enää ajankohtainen. Maskin käyttäminen on nyt ehdottoman tärkeää.

Lisätietoa korona-ajan hygienia-asioista saa Helsingin hiippakunnan koronatiimin puheenjohtaja Elina Palelta, sähköposti elina.pale@ort.fi.

Kiitos, kun käytätte maskia!

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset