Kanttori Minna Jokinen on kiertänyt moottoripyörällään ympäri Eurooppaa ja maailmaa vieraillen aina paikallisissa pyhäköissä ja luostareissa. Kuva on otettu Kaunisniemen leirikeskuksella. Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

21.4.2022

Helsingin ortodoksinen seurakunta toteuttaa mahdollisesti Suomen ensimmäisen ortodoksimotoristeille suunnatun pyhiinvaelluksen 8 – 9.7.

Pyhiinvaellus lähtee Järvenpäästä Jumalansynnyttäjän Kazanilaisen ikonin kirkon temppelijuhlasta, ja kulkee Klaukkalan ja Läyliäisten Kaunisniemen leirikeskuksen kautta Raumalle, Poriin, Tampereelle ja Valkeakoskelle.

Matkanjohtajana ja keulakuskina toimii Itä- ja Keski-Uudenmaan kanttori Minna Jokinen, joka on muun muassa toteuttanut maailmanympärysmatkan moottoripyörällä ja järjestänyt kymmeniä ryhmämatkoja motoristeille viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana.

– Matkapyöräily ja moottoripyöräily on monelle henkireikä samalla tavalla kuin kirkossa käyminen. Olen koko ikäni yhdistänyt nämä kaksi. Haluan viedä moottoripyhiinvaelluksen ilosanomaa. Tiedän, että prätkillä käydään usein kirkollisissa kohteissa. Nyt toteutamme tämän joukolla. Olemme kaikki ortodokseja, ja käymme yhdessä sellaisissa pyhäköissä, missä kaikki eivät välttämättä ole käyneet, kertoo Minna Jokinen.

Pyhiinvaellukselle on ollut kysyntää jo suunnitteluvaiheessa. Jokinen odottaakin retken täyttyvän nopeasti osanottajista.

– Paikkoja voidaan tarpeen mukaan kyllä jonkin verran lisätä, kertoo Jokinen.

 

Matkan yksityiskohdat:

 1. Ajankohta: 8 – 9.7. (pe-la). Matka alkaa Järvenpäästä Jumalansynnyttäjän Kazanilaisen ikonin kirkon temppelijuhlasta. Praasniekkapalvelus alkaa pe 8.7. klo 9.30 ja päättyy yhteiseen ruokailuun noin klo 12.30, jonka jälkeen hypätään pyörien päälle.
 2. Reitti: Järvenpää – Klaukkala – Läyliäinen – Rauma – Pori – Tampere – Valkeakoski. Yht. n. 500km + kotimatka. Tavoitteena on pyrkiä välttämään pääteitä ja pysyttelemään pikkuteillä. Tarvittaessa erikseen sora- ja asfalttiryhmä.
 3. Ohjelma:
 • Järvenpäästä suunnataan ensin Klaukkalan Pyhän Nektarios Eginalaisen kirkkoon, mistä jatketaan seurakuntamme leirikeskukseen Kaunisniemeen Lopen Läyliäisillä.
 • Leirikeskukseen tutustumisen jälkeen hörpätään kahvit ja jatketaan pikkuteitä kohti Raumaa. Matkalla pidetään tankkaus- ja evästystauko.
 • Perjantai-iltana majoitutaan ensin aivan Vanhan Rauman vieressä sijaitsevan Linnanpiha B&B:n tiloihin ja siirrytään tutustumaan Rauman Pyhän Nikolaoksen tsasounaan. Toimitetaan lyhyt maallikkokiitosrukouspalveluksen. Tämän jälkeen yhteinen illallinen ja saunomismahdollisuus.
 • Lauantaiaamuna aamiaisen jälkeen jatketaan kohti Porin Pyhän apostoli Johannes Teologin kirkkoa. Tutustutaan Porin ortodoksien aktiiviseen toimintaan ja toimitetaan jälleen lyhyt kiitosrukouspalvelus.
 • Tämän jälkeen suunnataan kohti Tamperetta ja Pyhän Aleksanteri Nevskin ja Pyhän Nikolaoksen kirkkoa. Kuullaan kirkon vaiherikkaasta historiasta ja tutustutaan seurakunnan tiloihin. Tämän jälkeen siirrytään lounaalle läheiseen ravintola Katmanduun, jonka jälkeen on vielä edessä viimeinen yhteinen siirtymä Tampereelta Valkeakosken Pyhän Nikolaoksen tsasounalle, missä myös kiitosrukous.
 • Pyhiinvaellus päätetään Valkeakoskella yhteiseen kahvitteluun noin klo 17, jonka jälkeen jokainen osallistuja saa valita oman reittinsä kotia kohden.
 1. Majoitus: majoitus Raumalla tapahtuu Hotelli Linnanpihan yhteydessä olevassa Linnanpiha B&B:ssä joko 1hh tai 2hh:ssa. Hinta 1hh on 69€ ja 2hh 99€ (49,50/hnklö) sis. liinavaatteet, aamiaisen ja saunan. 2hh huoneissa omat kylpyhuoneet, 1hh huoneissa oma wc, suihku käytävällä. Jokainen osallistuja maksaa majoituksensa paikan päällä. Alustavat varaukset tehty.
 2. Osallistumismaksu: erillistä osallistumismaksua ei kerätä, vaan jokainen osallistuja maksaa paikan päällä omat majoitus-, ruokailu- ja polttoainekulunsa sekä mahdolliset muut menot.
 3. VAKUUTUKSET: jokainen osallistuja vastaa oman moottoripyöränsä vakuutuksista ja matkavakuutuksesta.
 4. Matkanjohtajana ja keulakuskina toimii Itä- ja Keski-Uudenmaan kanttori Minna ”Prätkähiiri” Jokinen, joka on omien retkiensä lisäksi järjestänyt kymmeniä ryhmämatkoja motoristeille viimeisten reilun 30:n vuoden aikana.
 1. ILMOITTAUTUMISET viimeistään 25.5. mennessä joko sähköpostitse minna.jokinen@ort.fi tai puhelimitse joko soittamalla tai viestittämällä Minna Jokinen 046-8757090 (työ; ke-su). Kyselyt ja lisätiedot samasta osoitteesta. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä huonetyypin ja mahdollisen huonekaverin. Mukaan mahtuu 12 pyörää.
Kategoriat Uutiset