Järvenpään kirkon kanttori Minna Jokinen on tehnyt pyhiinvaelluksia ja matkustanut ympäri maailmaa pyörän selässä jo reilun 30 vuoden ajan.

6.7.2022

Helsingin ortodoksinen seurakunta toteuttaa mahdollisesti Suomen ensimmäisen ortodoksimotoristeille suunnatun pyhiinvaelluksen 8 – 9.7. Matkaan on lähdössä näillä näkymin yhteensä kahdeksan moottoripyöräilijää.

Pyhiinvaellus lähtee Järvenpäästä Jumalansynnyttäjän Kazanilaisen ikonin kirkon temppelijuhlasta perjantaina 8.7., ja kulkee Klaukkalan ja Läyliäisten Kaunisniemen leirikeskuksen kautta Raumalle, Poriin, Tampereelle ja Valkeakoskelle.

Matkanjohtajana ja keulakuskina toimii Itä- ja Keski-Uudenmaan kanttori Minna Jokinen, joka on muun muassa toteuttanut maailmanympärysmatkan moottoripyörällä ja järjestänyt kymmeniä ryhmämatkoja motoristeille viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana.

– Matkapyöräily ja moottoripyöräily on monelle henkireikä samalla tavalla kuin kirkossa käyminen. Olen koko ikäni yhdistänyt nämä kaksi. Haluan viedä moottoripyhiinvaelluksen ilosanomaa. Tiedän, että prätkillä käydään usein kirkollisissa kohteissa. Nyt toteutamme tämän joukolla. Olemme kaikki ortodokseja, ja käymme yhdessä sellaisissa pyhäköissä, missä kaikki eivät välttämättä ole käyneet, kertoo Minna Jokinen.

Pyhiinvaelluksen kokonaismatka on noin 500 kilometriä. Pyhiinvaellus kulkee ortodoksisten pyhäkköjen kautta, joissa toimitetaan yhteinen kiitosrukouspalvelus ja tutustutaan paikallisiin ortodoksiyhteisöihin.

Matkan kulkua voi seurata muun muassa seurakunnan sosiaalisen median kanavissa sekä aihetunnisteella #ortodoksimotoristienpyhiinvaellus.

Kategoriat Uutiset