Kanavan ensimmäisellä videolla piispa Sergei opettaa Teofanian, Kristuksen kasteen juhlan merkityksestä. Kuva: Kuvakaappaus Mamren tammisto kanavalta. Teksti: Suomen ortodoksisen kirkon sivut, Vlada Wahlsten

12.1.2024

Suomen ortodoksisen kirkon vanhin järjestö, Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta ry, on avannut 4.1. uuden YouTube -kanavan, joka kantaa nimeä Mamren tammisto.

Kanavalla on tarkoitus julkaista joka torstai joko opetuspuhe, keskustelu tai haastattelu. Kanavan tarkoituksena on auttaa Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskuntaa toteuttamaan tehtäväänsä sisälähetystyöä- ja valistusjärjestönä.

Kanavaa tuottaa vapaaehtoistyönä työryhmä, johon kuuluvat Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan puheenjohtaja, Haminan piispa Sergei,  hallituksen varapuheenjohtaja isä Ioannis Lampropoulos, hallituksen sihteeri ja Helsingin ortodoksisen seurakunnan Vantaan alueen pappi rovasti Mikael Sundkvist sekä Anu Patrikainen, Harri Huovinen, Maria Mononen, isä Simo Tuominen ja Tommi Ahonen. Kanavan graafinen ilme on tilattu ammattilaiselta.

Kanavan ensimmäisellä, 4.1. julkaistulla videolla piispa Sergei kertoo Teofanian juhlasta ja siitä kuinka se on myös kastelupauksemme uudistamisen juhla.

Kanavan tuoreimmalla 11.1. julkaistulla videolla isä Rauno Pietarinen jatkaa Kristuksen kasteen, Teofanian juhlan aihepiiirissä ja kertoo, mikä on talven pääsiäinen. 

Kanavan nimi ”Mamren tammisto” on otettu 1. Mooseksen kirjasta luvusta 18 jakeet 1-15, jossa kerrotaan Jumalan ilmestymisestä Abrahamille kolmen miehen hahmossa.

”Tähän kohtaamiseen kuuluu Jumalan ilmestyminen, ennuskuva Kolminaisuudesta, vieraanvaraisuus, levähdys, keskustelu, lupaus. Abraham kysyi kolmelta mieheltä seuraavasti: ”Saanko tuoda teille vähän vettä, jotta voitte pestä jalkanne ja levähtää puun varjossa? Minä haen hiukan syötävää, niin että voitte virkistäytyä ennen kuin jatkatte matkaanne. […]”, kertoo isä Mikael Sundkvist

”Toivomme, että kanavan sisältö voisi olla virkistävää, tarjoaa levähdystä puun varjossa, tarjoaa foorumin sekä järkeville, rakentaville keskusteluille ja kohtaamisille että kirkon julistukselle.”

Mamren Tammisto -kanava YouTubessa

Haminan piispa Sergei: Teofanian merkitys:

 

Isä Rauno Pietarinen: Mikä on talvipääsiäinen?

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset