14.6.2019

Metropolitta Ambrosius on julkaissut uuden kirjan, joka kantaa nimeä Valon portailla. Kirjaan on koottu sekä uusia että vanhempia kolumneja, esitelmiä, puheita ja esseitä.

Näin takakansi kertoo teoksesta:

Metropoliitta Ambrosius

Ambrosius toimi Oulun metropoliittana vuosina 1996-2002. Piispaksi hänet vihittiin vuonna 1998.

Helsingin ortodoksisen hiippakunnan piispana Ambrosius toimi vuodesta 2002 alkaen eläköitymiseensä saakka vuoden 2017 loppuun.

Ambrosius jatkaa työtään Kulttuurikeskus Sofiassa, jossa hän luennoi, järjestää seminaareja ja osallistuu arvokeskusteluun. Hän toimii myös pappina Sofian Pyhän Viisauden kappelissa.

”Elämä on ollut minulle suuri lahja ja myös mysteeri, salaisuus ja ihme. Kirkkomme jumalanpalveluselämä on ollut elämäni ja työni prioriteetti. Liturgisen elämän kautta aika ja iankaikkisuus, näkyvä ja näkymätön, kohtaavat ja ovat toisaalta sisäkkäin. Hengelliset kysymykset eivät lopu, vaan kasvavat elämän myötä. Se tuntuu hyvältä, koska uskonnollinen elämä ei ole paketti, vaan prosessi, jossa tulevaisuus on aina avoin.”

Näin tiivistää isä Ambrosius oman elämänsä tarkoitusta tässä kirjassa. Se kannustaa myös lukijaa miettimäään, mikä elämässä on arvokasta ja miten lähestyä kuoleman rajapyykkiä.

Samalla, kun Ambrosius kuvaa ekumeniaa ja kirkon merkitystä, hän rohkaisee jokaista omaan pohdintaan:

”Kun nykytodellisuus käy vuoropuhelua iankaikkisuuden kanssa, sielun pelastusta ei tarvitse siirtää vain tuonpuoleiseen. Pyrkimys elämän eheyteen ja kokonaisuuteen ovat jatkuvia tavoitteita jo tässä maailmassa.”


Isä Ambrosius
Valon portailla
Kultturikeskus Sofia
2019

Kirjaa on mahdollista ostaa Kulttuurikeskus Sofiasta.

Kuva: Tiina Ryynänen

Kategoriat Ajankohtaista