Maria Verikov sai Kaakkois-Suomen seurakunnalta kukat Imatran kirkossa 28.8. radioliturgian jälkeen. Kuva: Ritva Mentu

1.9.2022

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuusto valitsi 1.9. kokouksessaan yksimielisesti teologian maisteri Maria Verikovin Järvenpään kirkon ja alueen kanttorin toimeen.

Verikov aloittaa tehtävässään välittömästi.

Maria Verikov toimi aiemmin Kaakkois-Suomen ortodoksisen seurakunnan kanttorina.

Samassa kokouksessa valtuusto myönsi Gaius Säterille eron hautausmaan kirkon isännöitsijän tehtävästä. Valtuusto ei valinnut kirkkoon uutta isännöitsijää, vaan pyysi neuvostoa tekemään esityksen uudesta hautausmaan kirkon isännöitsijästä.

Kokouksessa käsiteltiin myös seurakunnan kiinteistöjen, Liisankatu 29 ja Unioninkatu 39 sekä Mannerheimintie 8 tulevaisuutta.

Kokouksen pöytäkirja on julkaistu seurakunnan sivuilla 2.9. ja siihen voi tutustua tästä. 

Valtuusto kokoontui kolmanteen ylimääräiseen kokoukseen valtuuston puheenjohtaja Jefim Brodkinin kutsumana. Myös arkkipiispa Leo on kutsunut valtuuston koolle pitkälti samalla asialistalla ja kokous pidetään 7.9. Helsingin seurakuntasalilla.

Vaaleilla valittu seurakunnanvaltuusto käyttää seurakunnassa ylintä päätösvaltaan. Valtuusto valitsee seurakunnan kanttorit ja papit hiippakunnan piispan ehdolle asettamista ehdokkaista. Maria Verikov oli ainut toimen kelpoisuusehdot täyttänyt hakija ja tämän vuoksi myös ainut tehtävään esitetty ehdokas.

Päivitetty 2.9.2022

Kategoriat Uutiset