Valamon luostarin piste Helsingin kirjamessuilla valmiina ottamaan messukävijät vastaan. Kuva: Valamon luostarin Facebook-sivut

26.10.2023

Suomen suurin kirjamessutapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.-29.10.2023. Mukana on yli 1000 esiintyjää Suomesta ja maailmalta. Tänä vuonna messujen teemana on valta.

Ortodoksisesta kirkosta suurtapahtumassa ovat mukana sekä Valamon että Lintulan luostarit.

Valamon osaston numero on 7g130 ja Lintula löytyy osoitteesta 6b81.

Valamon luostarin osastolla on perinteiseen tapaan tarjolla Valamon glögiä ja myynnissä monenlaisia kirjoja. Veljestön jäseniä on myös paikalla.

Lintulan luostarin osastolla voi ostaa luostarin valmistamia tuohuksia, omia yrttituotteita, ikoneita sekä luostarin julkaisemaa kirjallisuutta.

Suomen ortodoksisen kirkon sivuilla annetaan muutama tärppi messukävijöille:

”Moni hankkii messuilta aina seuraavan vuoden kirkkokalenterin – tämä on mahdollista tänäkin vuonna, sillä kalenteri on tullut painosta sopivasti messujen alla. Mainitsemisen arvoista on sekin, että suuren kysynnän vuoksi loppuunmyydystä pappismunkki Serafim Seppälän kolumnikirjasta Minä olen sinä ja muita kirjoituksia on lisäksi otettu uusi painos, joten kirjaa on nyt saatavilla. Ne, jotka eivät pääse paikan päälle, voivat nauttia Valamon verkkokaupan messualennuksista Webtuohuksessa 5.11. saakka.”

Messut ovat avoinna torstaista lauantaihin klo 10–20 ja sunnuntaina klo 10–18.

Helsingin Kirjamessujen sivut