Lintulan luostari. Kuva: Maria Hattunen

11.1.2023

Lintulan luostarin ystävät ry:n puheenjohtaja metropoliitta Arseni toimittaa tuhlaajapojan sunnuntain vigilian la 4.2. klo 17 ja liturgian su 5.2. klo 9.

Liturgian jälkeen on kirkkokahvit, jonka yhteydessä on myynnissä luostarin tuotteita ja arpajaiset. Metropoliitta Arseni kertoo Lintulan ystävien toiminnasta ja nunna Ksenia kertoo luostarista ja sen elämästä.

 

Lintulan ystävät esittäytyy

Lintulan luostarin ystävät ry on Lintulan pyhän Kolminaisuuden naisluostarin tukiyhdistys, joka perustettiin Joensuussa vuonna 1967. Yhdistys tekee Lintulan luostaria tunnetuksi järjestämällä yleisötilaisuuksia ja kerää luostarille varoja pitämällä myyjäisiä ja muita tilaisuuksia eri puolella Suomea. Korona-aikaan yhdistys järjesti myös pienkeräyksiä luostarin tueksi.

Yhdistyksen jäsenet saavat kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän Lintulan ystävä -lehden. Tietoa yhdistyksestä löytyy myös osoitteesta lintulanystavat.fi.

Lintulan luostarin ystävät tekevät luostarissa vuosittain talkootöitä sisariston apuna. Talkootöihin kuuluu esimerkiksi puutarhatöiden tekeminen, villiyrttien kerääminen, rakennusten siivousta ja kunnossapitoa sekä luostarin kaupassa, kahviossa ja kynttilätehtaalla työskentelyä.

Lintulan ystävät on vuosittain tehnyt ainakin yhden suuremman lahjoituksen luostarin osoittamaan kohteeseen. Yhdistys on viime aikoina osallistunut esimerkiksi yrttikuivurien ja kompostorien hankintaan.

 

Vierailulle luostariin?

Lintulan luostari palvelee kesäkautena matkailijoita monin tavoin: Luostarin kahvio on auki kesä-elokuussa joka päivä. Kahviosta saa pienempää purtavaa ja etukäteen voi varata pienellekin seurueelle keittolounaan. Luostarin matkamuistomyymälä on yhtä lailla auki joka päivä kesäaikaan ja muulloinkin sopimuksen mukaan. Kesällä myös yöpyminen on mahdollista vierasmajassa.

Luostari ottaa vastaan talkoolaisia vuoden ympäri, mutta etenkin kesäaikaan on talkootyölle suurin tarve. Luostarissa on tarjolla monenlaisia talkootehtäviä jokaiselle omien kykyjen ja osaamisen mukaan. Luostarista voi rohkeasti kysellä tarkempia tietoja!

Lintulan ystävät järjestää joka kesä yhteisen, viikonlopun mittaisen talkoomatkan pääkaupunkiseudulta. Luostari myös ottaa vastaan isompiakin pyhiinvaeltajien ryhmiä suunnitelluille vierailuille.