Kirkkoon liitytään palava tuohus kädessä. Arkistokuva. Kuva: Miro Järnefelt. Teksti: Vlada Wahlstén

22.3.2024

Helsingin ortodoksinen seurakunta täydentyy Lasaruksen lauantaina 23.3. reilulla 40 uudella jäsenellä. Katekumeenit liitetään mirhallavoitelun sakramentin kautta Lasaruksen lauantain liturgian yhteydessä.

Kaikkein eniten katekumeeneja, 17,  liitetään Uspenskin katedraalissa, Myös Helsingissä Kotikirkossa, Espoossa, Vantaalla, Hangossa, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Klaukkalassa, Lohjalla, Järvenpäässä ja Porvoossa päästään iloitsemaan uusista jäsenistä.

Kaikkiaan seurakunnassamme on parhaillaan yli 130 katekumeenia, joista moni liittyy kirkkoon vasta myöhemmässä vaiheessa pääsiäiskaudella tai pääsiäisen jälkeen. Esimerkiksi Vantaalla on peräti 30 katekumeenia, joista kirkkoon liittyy Lasaruksen lauantaina 6 henkilöä. Lisäksi joitakin katekumeeneja esimerkiksi Järvenpäässä on liittynyt kirkkoon jo suuren paaston aikana.

Yle on vastikään uutisoinut siitä, kuinka Suomen ortodoksiseen kirkkoon on liittynyt poikkeuksellisen paljon uusia jäseniä koronavuosien jälkeen ja kuinka merkittävä osa heistä on nuoria aikuisia ja erityisesti nuoria miehiä. Yle haastatteli uutiseen seurakuntamme tuoretta jäsentä Lauri Lassia sekä Espoon alueen pappi Petri Korhosta. Seurakunnassamme on pistetty merkille noussut kiinnostus ortodoksista kirkkoa ja uskoa kohtaan. Aamun Koitossa myös käsitelty tätä ilmiötä: Nuoria liittyy nyt kirkkoomme – mikä ortodoksisuudessa viehättää?

Vaikka nuoret ovat erityisen kiinnostuneita tällä hetkellä kirkostamme, kirkkoomme liittyy nyt pääsiäisen edellä kaikenikäisiä uusia jäseniä.

Monia armorikkaita vuosia kaikille kirkkoomme liittyville ja jo liittyneille!

 

Lue myös:

Lasaruksen lauantai – Kristus herättää Lasaruksen kuolleista

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset