5.9.2023

Suomen ortodoksisen kirkon autonomian 100-vuotisjuhlan oheisohjelmassa on paljon lapsiperheille sopivaa ohjelmaa sekä juuri heille suunnattu ohjelmanumero:

Lauantaina 9.9. kello 15-15:30  Pyhän Kolminaisuuden kirkon puutarhassa järjestetään ortodoksinen suur-musiikkileikkikoulu kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Leikittäjinä ja laulattajina seurakuntamme Vantaan alueen kanttori Larissa Qvintus-Petsalo sekä Markus Hänninen Tampereen seurakunnasta ja Maria Mentu Saimaan seurakunnasta. Kutsujana toimii Ortodoksinen Nuorten Liitto ONL ry.

Treffit Troitsassa – päivän aikana ohjelmaa kaikenikäisille

Pyhän Kolminaisuuden kirkko toimii lauantaina kello 10-16 yhteisenä 100-vuotisjuhlan kokoontumispaikkana. Paikalla on muun muassa Valamon luostarin veljestöä, Lintulan luostarin sisaristoa ja kirkon yhteistyöjärjestöjen väkeä.

Kirkolla on käytössä myös vanhalta puhelimelta näyttävä äänivieraskirja, johon voi sanella tervehdyksen juhlavuottaan viettävälle kirkolle.

Pyhän Kolminaisuuden kirkossa on lauantaina nähtävillä Suomen ortodoksisen kirkkomuseo RIISAn kiertonäyttely LAHJA KONSTANTINOPOLISTA 1923 – Suomen ortodoksinen kirkko sata vuotta sitten. Näyttely kertoo autonomiaan johtaneista tapahtumista ja rovasti Sergei Solntsevin, professori Emil Nestor Setälän, rovasti Herman Aavin ja Viron arkkipiispa Aleksanterin vaihderikkaasta matkasta Konstantinopoliin sekä kuvataan Suomen ortodoksisen kirkon ajankohtaisia asioita 1920-luvulla.

Sunnuntaina 10.9. näyttely on esillä ravintola Sipulissa liturgian jälkeen tarjottavan lounaan ajan.

Päivän ohjelma: 

10.00 Rukouspalvelus kirkossa

11.00 Kestävä elämä. Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:n yhdessä Filantropia ry:n kanssa järjestämä keskustelutilaisuus. Alustajina munkki Gabriel ja aktiivinen seurakuntanuori Aino Rantanen Salosta. Keskustelun juontavat Maria Kauppila ja Riina Nguyen.

12:15 Kaupunkisuunnituksen yhteislähtö. Päivän aikana on mahdollisuus osallistua Kaupinkisuunnistukseen. Suunnistuksessa voi etsiä omatoimisesti sanallisten vihjeiden perusteella ja kartan avulla keskustan alueen kohteita. Reittejä on kolme eri mittaista, joiden keskimääräinen kesto on kävellen 15, 35 ja 70 minuuttia. Matkaan voi lähtöä myös oman aikataulun mukaan kello 10-16 välisenä aikana.

12.30–14.30 Ortodoksisen kamarikuoron avoimet harjoitukset. Piipahda kuulemaan maistiaisia samana iltana Kallion kirkossa konsertoivan kuoron ohjelmistosta ja tutustumaan kuorotyöskentelyyn.

15.00 Ortodoksinen muskarihetki lapsille ja lapsenmielisille. Lapsille mehu- ja keksitarjoilu.

16.00 Siirtyminen ristisaatossa Uspenskin katedraaliin

Osoite Unioninkatu 31, HelsinkiLämpimästi tervetuloa!

Tutustu koko 100-vuotisjuhlan ohjelmaan ja ekumeenisen patriarkka Bartolomeoksen vierailun aikatauluun juhlavuoden sivuilla:

Jaa sosiaalisessa mediassa kuvamuistosi yhteisestä 100-vuotisjuhlasta aihetunnisteilla: 
#suomenortodoksinenkirkko100vuotta #ortodoksienjuhlavuosi #tomos100