Kuva: Dimitri Tolonen

8.11.2021

Helsingin ortodoksisen seurakunnan Myllypuron kappelilla alkanut Kuukauden pyhä -luentosarja tutustuttaa Suomessa vähemmän tunnettuihin pyhiin ja tuttujen pyhien opetuksen eri puoliin.

Viikon päästä maanantaina marraskuun 15. päivänä pappismunkki Damaskinos Ksenofontoslainen kertoo pyhän Jakovos Tsalikiksen (1920–1991) elämästä, mutta aivan erityisesti hänen yksinkertaisista hengellisistä opetuksistaan. Luento alkaa noin klo 18.15, klo 17.30 alkavan ehtoopalveluksen jälkeen. Tilaisuudessa on myös myynnissä Athos-vuoren Ksenofontoksen luostarin tuotteita.

Pyhä Jakovos Tsalikis, Euboian pyhittäjä Daavidin luostarin igumeni, on pyhittäjien Paisioksen ja Porfyrioksen ohella kenties tunnetuimpia aikamme kreikkalaisia pyhiä. Ekumeeninen patriarkaatti julisti hänet pyhäksi vuonna 2017 ja hänen muistopäiväänsä vietetään 22. marraskuuta. Pyhittäjä Jakovos oli nöyrä ja yksinkertainen pappismunkki, joka oli jo elinaikanaan tunnettu rippi-isä ja hengellinen ohjaaja. Hän esimerkiksi profetoi patriarkkamme Bartolomeoksen nousun Konstantinopolin istuimen johtoon.

Lisätietoja:

Pyhä Daavid ja luostari:
https://ort.fi/pyhittaja-daavid-euboialainen
https://aamunkoitto.fi/maailmalta/kreikan-maastopalojen-riehuessa-todistettiin-ihmeellisia-tapahtumia-odotimme-luostarin

Pyhä Jakovos Tsalikis:
http://www.kosmas.fi/luentoja-ja-artikkeleita/ortodoksisia-ohjaajavanhuksia/isa-jakovos-tsalikiksen-elama/

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset