Kuva on otettu ikonimaalauspiiristä Lohjalla. Kuva: Mari Vainio

19.11.2020

Helsingin Metropoliittakunnan Säätiö on julistanut haettavaksi apurahoja säätiön tarkoitusta toteuttaviin kulttuurihankkeisiin. Tällä kertaa apurahoja on tarkoitus jakaa yhteensä noin 15 000 euroa.

Säätiö on perustettu vuonna 1999 edistämään ortodoksista kulttuurityötä Helsingin hiippakunnan alueella. Sen varoista tuetaan ortodoksista taidetta ja tutkimusta osana suomalaisen kulttuurin rakennustyötä. Säätiön erityiskohteena on maahanmuuttajien ja nuorten henkisten ja sosiaalisten tarpeiden tukeminen.

Aiempina vuosina säätiö on tukenut muun muassa ikonimaalausta, ortodoksisen musiikin säveltämistä ja esittämistä, ortodoksinuorten kansainvälisiä tapahtumia, ortodoksitaiteen näyttelyitä ja kirjahankkeita sekä ortodoksisen tradition ja kulttuurin tutkimustyötä.

Vapaamuotoiset hakemukset osoitetaan säätiön hallitukselle ja lähetetään 31.1.2021 mennessä osoitteeseen: pastori Lasarus Jalonen, Helsingin ortodoksinen seurakunta, Liisankatu 29 A, 00170 HKI tai lasarus.jalonen@ort.fi

Päätökset apurahoista tehdään helmi-maaliskuussa 2021.

Tiedusteluihin vastaavat hallituksen puheenjohtaja Lasse Mitronenlasse.mitronen@gmail.com ja asiamies Lasarus Jalonen, lasarus.jalonen@ort.fi

Tutustu myös: HMS Tietosuojaseloste_pdf.

Kategoriat Uutiset