Porvoon ortodoksinen kirkko viettää vuosittain temppelijuhlaansa 6.8. Tänä vuonna temppelijuhlan liturgiaa voi seurata myös radiosta. Kuva: Dimitri Tolonen

4.8.2023

Kristuksen kirkastumisen juhla osuu tänä vuonna sunnuntaille ja liturgia radioidaan 6.8. Porvoosta Kristuksen kirkastumisen kirkosta. Temppelijuhlan jumalanpalvelus alkaa kello 9:30 vedenpyhityksellä ja liturgialla. Lähetys alkaa Yle Radio 1 kanavalla kello 11. Liturgian voi lisäksi kuunnella varsinaisen lähetysajan jälkeen Ylen Areenassa 6.8. kello 12:25 alkaen. 

Temppelijuhlan palveluksen toimittavat Haminan piispa Sergei, rovasti Mikael Sundkvist, rovasti Olavi Merras ja pastori Markku Kinkki. Lukijana toimii Jari Pylvänäinen ja kuoroa johtaa Elena Nemlander.

Kristuksen kirkastuminen on yksi Kirkon suurista juhlista. Lue tarkemmin juhlan merkityksestä Suomen ortodoksisen kirkon sivuilla sekä kirkkovuosi-kalenterissamme.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan Porvoon alueen kirkko on pyhitetty Kristuksen kirkastumisen muistolle, minkä vuoksi pyhäkössä vietetään temppelijuhlaa vuosittain juuri 6. elokuuta. Temppelijuhla on perinteisesti pyhäkön suurin juhla pääsiäisen jälkeen ja juhlalle on ominaista liturgian lisäksi muun muassa vedenpyhitys ja ristisaatto pyhäkön ympäri.

 

Kristuksen kirkastumisen juhlan liturgian radiointi 6.8. kello 11, Yle Radio 1 sekä kello 12:25 Yle Areena. 

 

Porvoon kirkon sivut

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset