Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkko Tapiolassa. Kuva: Dimitri Tolonen

8.4.2022

Espoossa Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkon sekä Uspenskin katedraalin liturgiaan 3.4. osallistuneilla on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Kirkoissa on näin ollen voinut altistua koronavirukselle. Pyhäköissämme on kuitenkin voimassa vahva maskisuositus ja muita koronaan liittyviä terveysturvallisuustoimia, jotka vähentävät tartuntariskiä.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan tietoon on tullut kuluneen viikon aikana useita työntekijöiden sairastumisia. Tällä hetkellä sairastumisten vaikutus seurakunnan järjestämään toimintaan ja jumalanpalveluksiin on vähäinen. Laaja koronarokotekattavuus ja huolelliset hygieniatoimet sekä tapahtumiin osallistuminen vain oireettomina ovat yhdessä mahdollistaneet seurakunnan monimuotoisen toiminnan.

– Tartunnan voi tällä hetkellä saada missä vain. On tärkeää muistaa, että esimerkiksi maskien, huolellisen käsihygienian ja turvavälien avulla voimme tehokkaasti vähentää tartuntariskejä paitsi koronan myös monen muun tällä hetkellä liikkuvan tartuntataudin osalta. Varotoimia noudattamalla voimme kokoontua turvallisesti juhlimaan myös pääsiäistä. Haluamme kuitenkin avoimesti kertoa tietoomme tulleista koronatartunnoista, kertoo seurakunnan korona-asioista vastaava Elina Pale.

Jos osallistuit jumalanpalvelukseen Uspenskin katedraalissa tai Tapiolan kirkossa viime sunnuntaina, tarkkailethan vointiasi. Jos sinulla ilmenee oireita, niin jääthän kotiin sairastamaan ja testautat itsesi koronaviruksen varalta.

Lisätiedot: Helsingin hiippakunnan koronatiimin puheenjohtaja Elina Pale, elina.pale@ort.fi, puh. 040 723 7632

Kategoriat Uutiset