12.5.2020

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo on nimittänyt 12.5. Helsingin ortodoksiselle hiippakunnalle oman koronatiimin, joka toimii arkkipiispan apuna käytännön koronaviruspandemiaan liittyvien ohjeistuksien linjaamisessa.

Aiemmin kirkon koronaviruspandemian aikaista toimintaa on koordinoinut kirkon yhteinen kriisi- ja valmiusryhmä. Ryhmän toiminta kutienkin päättyi 12.5. Nyt vastuu ja päätöksenteko on siirtynyt hiippakuntien piispoille.

Helsingin hiippakunnan koronatiimiin kuuluu kolme jäsentä Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta: kirkkoherra Markku Salminen, tiedottaja Vlada Wahlstén sekä diakoniatyöntekijä Elina Pale, joka on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja hygieniahoitaja. Pale toimii seurakunnan oman koronaohjeistuksista vastaavan hygieniatiimin puheenjohtajana. Muita hiippakunnan koronatiimin jäseniä ovat Lappeenrannan kirkkoherra Timo Tynkkynen, Lahden kirkkoherra Jonas Bergenstad sekä kirkon vastaava tiedottaja Maria Hattunen. Tiimin asiantuntijajäseneksi arkkipiispa nimitti ylilääkäri, keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkäri Paula Pallasahon.

Arkkipiispa on pyytänyt seurakuntamme kirkkoherra Markku Salmista kutsumaan tiimin koolle heti keskiviikkona 13.5. Tiimi valitsee itselleen puheenjohtajan ensimmäisessä kokouksessaan.

Uutinen kirkon sivuilla: Helsingin hiippakunnalle oma koronatiimi

Kirkon sivuilla myös tarkemmin tietoa koronapandemiaan liittyvän ohjeistuksen siirtymisestä kirkolta hiippakuntien piispojen vastuulle.

Aiemmin uutisoitu sivuillamme: Seurakunta noudattaa kirkon ohjeistuksia sekä seuraa tarkasti hallistuksen linjauksia – siirtyminen kohti ”uutta normaalia” alkaa

Kategoriat Uutiset