Kuva: Kerstin Riemer/Pixabay

29.9.2021

Helsingin hiippakunnan koronatiimi päätti Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leon johdolla viimeisimmässä kokouksessaan toiminnan hallitusta avaamisesta viranomaisten päätöksiä, ohjeistuksia ja suosituksia noudattaen. 

Koronatiimi seuraa viranomaisohjeita sekä ajankohtaista ja alueellista epidemiatilannetta säännöllisesti. Näihin ohjeisiin voidaan tehdä muutoksia tarvittaessa. Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi. 

Kokoontumisrajoituksista luovutaan 1.10. alkaen ja jumalanpalvelusten toimittaminen minimihenkilöstöllä päättyy

Henkilömääräisistä kokoontumisrajoituksista Helsingin ortodoksisen seurakunnan pyhäköissä ja muissa tiloissa luovutaan lokakuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

Kaikessa seurakunnan toiminnassa, niin jumalanpalveluksissa kuin pyhissä toimituksissakin sekä leireillä, kerhoissa ja kursseilla, noudatetaan edelleen tartuntatautilain väliaikaista pykälää 58 c, joka on voimassa koko maassa 31.12.2021 asti. Säädös velvoittaa ehkäisemään epidemian leviämistä. Seurakunnan tiloissa tulee noudattaa huolellista käsihygieniaa, hygieniaohjeet ovat nähtävillä ja pinnat puhdistetaan tehostetusti. Oleskelu kaikissa seurakunnan tiloissa järjestetään niin väljästi kuin se on mahdollista.

Kokoontumisrajoitusten poistuessa lokakuun 1. päivästä alkaen jumalanpalveluksia ei enää toimiteta seurakunnan pyhäköissä minimihenkilöstöllä.

Lokakuun alusta alkaen kirkkokansan yhteislaulu on sallittua.

Ennallaan pidetään kuitenkin kertakäyttölusikoiden käyttäminen ehtoollisella sekä vahva maskisuositus kaikissa Helsingin ortodoksisen seurakunnan pyhäköissä ja muissa tiloissa. 

Jumalanpalvelusten verkkolähetykset jatkuvat, mutta määrää vähennetään 1.11. alkaen 

Marraskuun alusta alkaen vähennetään jumalanpalvelusten verkkolähetyksiä, mutta striimaukset pidetään edelleenkin keinona saavuttaa ne seurakuntalaiset, jotka eivät pääse osallistumaan palveluksiin. 

Ilmoittautuminen jumalanpalveluksiin poistuu, läsnäolijoista pidetään edelleen kirjaa lapsi-, nuoriso- ja perhetoiminnassa 

Ilmoittautumisesta jumalanpalveluksiin luovutaan kokonaan 1.10.2021 alkaen kaikissa pyhäköissä seurakunnan toiminta-alueella. Lapsi-, nuoriso- ja perhetoiminnassa pidetään edelleen kirjaa osallistuvista, mutta ilmoittautumista kerhoihin ja kursseille ei vaadita. 

Kerhot ja leirit, vapaaehtoistoiminta

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kerhot ja leirit sekä vapaaehtoistoiminta järjestetään kaikkia hygieniaohjeita noudattaen. 

Seurakunnan tiloja vuokrataan 1.10. alkaen 

Helsingin ortodoksisen seurakunnan tiloja vuokrataan 1.10.2021 alkaen tilojen tehostettu siivous ja voimassa olevat hygieniakäytänteet, kuten oikeaoppinen käsihygienia ja maskien käyttö, huomioiden. Vuokraaja sitoutuu noudattamaan seurakunnan ohjetta. 

Lisätietoja 

Epäselvissä asioissa voi ottaa yhteyttä hiippakunnan koronatiimin puheenjohtaja Elina Paleen puh. 040 723 7632, elina.pale@ort.fi tai varapuheenjohtaja Markku Salmiseen puh. 040 501 6190, markku.salminen@ort.fi 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset