16.9.2022

Vuoden 2022 kirkolliskokous järjestetään Valamon luostarissa 21.–23.11.2022. Nyt haetaan 15–24 -vuotiaita kokousavustajia eli stuertteja kirkolliskokoukseen. Hakuaika päättyy 10.10.2022.

Jokaisesta hiippakunnasta valitaan kokoukseen kaksi avustajaa.

Stuerttien tärkein tehtävä on tutustua kirkolliskokouksen työskentelyyn täysistuntoja seuraamalla. Stuertit huolehtivat kokouksen ajan myös normaaleista kokousavustajan tehtävistä – esimerkiksi monistamisesta, kokoustilojen siistimisestä, valokuvauksesta, teknisestä avustamisesta ja materiaalin jakelusta.

Tehtävästä kiinnostuneiden tulee ilmoittautua sähköpostitse kirkollishallituksen postiin (kirkollishallitus@ort.fi) 10.10.2022 mennessä. Viestistä tulee käydä ilmi hakijan ikä ja kotiseurakunta sekä perustelut sille, miksi hakija olisi sopiva kyseiseen tehtävään. Hakija voi myös kertoa vapaasti omasta suhteestaan kirkkoon ja kotiseurakuntaan.

Tehtävästä ei makseta palkkaa, mutta oma seurakunta huolehtii nuorten matkakuluista ja kirkko tarjoaa heille täyden ylöspidon kokouksen aikana.

Stuertit ovat paikalla Valamon luostarissa koko kirkolliskokouksen ajan. Kauempaa matkustaville voidaan varata majoitus jo sunnuntaista 20.11. lähtien.

Stuerttipaikkoja on kaikkiaan kuusi ja ne ovat hiippakuntakohtaisia. Stuertit ovat toimineet kirkolliskokouksessa avustavissa tehtävissä aina vuodesta 2018 lähtien.

Kategoriat Uutiset