Neitsyt Marian syntymäjuhlan ikoni Nummelan rukoushuoneella. Kuva: Vlada Wahlsten 

7.9.2023
Kirkkovuoden ensimmäinen suuri juhla  on Neitsyt Marian syntymän juhla, jota vietämme 8.9..

Jumalansynnyttäjän syntymä on myös pelastuksemme alku, sillä Kristuksen pelastusteko oli mahdollinen siksi, että Maria suostui noudattamaan Jumalan tahtoa ja synnyttämään Jeesuksen. 

Neitsyt Marian vanhemmat Joakim ja Anna olivat kärsineet lapsettomuudesta kauan, ennen kuin Maria syntyi. Puolisot olivat rukoilleet Jumalalta apua lapsettomuuteensa, sillä lapsettomuus oli juutalaisuudessa suuri häpeä ja syntisyyden merkki. Joakim ja Anna saivat enkeliltä tiedon, että Jumala on kuullut heidän rukouksensa ja että Anna synnyttää lapsen. Marian syntyminen oli kuitenkin luonnollinen tapahtuma. Kiitollisina osakseen tulleesta armosta Joakim ja Anna lupasivat pyhittää lapsensa Jumalalle.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan alueella on kolme Neitsyt Marian syntymäjuhlalle pyhitettyä pyhäkköä: Nummelan rukoushuone, Kausalan tsasouna sekä Helsingissä Mikonkadun kappeli. 

Nummelassa ja Kausalassa vietetään temppelijuhlaa 7.-8.9.2023.

Nummelan rukoushuoneen temppelijuhlan ohjelma:
7.9. kello 18 ehtoopalvelus, jonka jälkeen iltatee. Mitro Repo pitää tilaisuudessa juhlapuheen. Ehtoopalveluksen toimittaa alueen pappi, rovasti Kalevi Kasala.
8.9. kello 9:30 vedenpyhitys ja liturgia. Jumalanpalveluksen toimittaa piispa Sergei yhdessä pyhäkön papiston kanssa. Lopuksi ristisaatto pyhäkön ympäri sekä juhlavat kirkkokahvit.
 
Osoite: Naaranpajuntie 7, Nummela
 
Kausalan tsasounan temppelijuhlan ohjelma:
7.9. kello 17 vigilia
8.9. kello 9:30 vedenpyhtiys ja liturgia
Jumalanpalvelukset toimittaa isä Jonas Bergenstad. Perjantaina 8.9. liturgian jälkeen yhteiset juhlavat kirkkokahvit.
 
Osoite: Keskikatu 4, Iitti
 
Tämän lisäksi juhlan jumalanpalvelukset toimitetaan kaikilla seurakuntamme alueilla. Tarkista jumalanpalveluksien aikataulut: hos.fi/jumalanpalvelukset
 
Kategoriat Ajankohtaista Uutiset