4.9.2020

Kirkkovuoden ensimmäinen suuri juhla on Neitsyt Marian syntymä 8. syyskuuta.

Juhlan merkityksestä voi lukea kasvatustyöntekijä, pastori Jaso Pössin kirjoituksesta.

Neitsyt Marian vanhemmat Joakim ja Anna olivat kärsineet lapsettomuudesta kauan, ennen kuin Maria syntyi. Puolisot olivat rukoilleet Jumalalta apua lapsettomuuteensa, sillä lapsettomuus oli juutalaisuudessa suuri häpeä ja syntisyyden merkki. Joakim ja Anna saivat enkeliltä tiedon, että Jumala on kuullut heidän rukouksensa ja että Anna synnyttää lapsen.  Kiitollisina osakseen tulleesta armosta Joakim ja Anna lupasivat pyhittää lapsensa Jumalalle.

 

Temppelijuhlia seurakunnan alueella

Seurakunnan läntisellä alueella toimivan Nummelan rukoushuone sekä Helsingissä Mikonkadulla sijaitseva kappeli on molemmat pyhitetty Neitsyt Marian syntymän muistolle.

Suomen ortodoksisen kirkon YouTube-kanavalla on julkaistu pyhäkköjen esittelyvideot. Julkaisut ovat osa Helsingin hiippakunnan Tervetuloa kirkkoomme – videosarjaa, jolla esitellään tänä vuonna temppelijuhlaansa viettäviä pyhäkköjä. Taustalla on ajatus, että koronaviruspandemiasta johtuen kaikki halukkaat eivät pääse osallistumaan pyhäkköjen jumalanpalveluksiin ja kirkkoon. Videoiden editoinnista on vastannut Helsingin hiippakunnan diakoni Andreas Salminen.

 

Nummelan rukoushuoneen videoesittely: 

Jumalansynnyttäjän syntymän rukoushuoneen temppelijuhlaa vietetään tänä vuonna poikkeuksellisesti, sillä jumalanpalveluksiin on ennakkoilmoittautuminen ja palveluksiin voi osallistua vain rajoitettu määrä ihmisiä. Näin palveluksissa säilyvät riittävät turvavälit.

Ohjelma: 

Maanantai 7.9. kello 17 vigilia

Tiistai 8.9. kello 9:30 vedenpyhitys ja liturgia

Ennakkoilmoittautumiset Kimmo Taljavaaralle numeroon 050 500 2657.

 

Helsingin Mikonkadun kappelin videoesittely: 

Nunna Elisabet esittelee Tervetuloa kirkkoomme – sarjan videolla kappelia Helsingin keskustassa.

Koronaviruspandemiasta johtuen kappelin praasniekkaa vietetään tänä vuonna kutsuvierastilaisuutena. Kappelin ovet ovat kuitenkin avoinna torstaista lauantaihin 10.-12.9. kello 13-16.

Kategoriat Uutiset