Isä Andrei Verikov toimitti mirhallavoitelun sakramentin Järvenpään kirkossa 9.3. ja liitti Ann-Mari ja Ilkka Sintosen kirkkoon. Kuva: Ann-Mari Sintosen yksityisalbumi. Teksti: Vlada Wahlstén ja Ann-Mari Sintonen

30.3.2024

Pääsiäisen edellä seurakuntaamme liittyy yli 40 uutta jäsentä. Suuri lauantai on ollut varhaisessa kirkossa juuri kirkkoon liittymisen päivä. Nykyään kirkkoon liitytään pitkin vuotta ja erityisesti viikkoa aiemmin Lasaruksen lauantaina. Ortodoksinen kirkko kiinnostaa ja kirkkoon liittymiseen valmistavilla kursseilla on tällä hetkellä yli 130 katekumeenia. Vaikka kirkko vetää tällä hetkellä runsaasti nuoria puoleensa, on kirkkoon liittyjissä ollut kaiken ikäisiä.

Järvenpään ortodoksisessa kirkossa saatiin todistaa myös avioparin yhteistä liittymistä kirkkoon, kun Ann-Mari ja Ilkka Sintonen mirhallavoideltiin suuren paaston aikana 9.3.

 

Ann-Marille ja Ilkalle päätös ortodoksiseen kirkkoon liittymisestä syntyi pitkän ajan kuluessa.

”Emme ole pitkään aikaan kokeneet luterilaista kirkkoa omaksemme. Mielestämme kirkon tulisi olla enemmän kuin yleishyödyllinen laitos, joka pyrkii miellyttämään kaikkia.

Olemme eläneet kumpikin Järvenpäässä, jossa meillä on aina ollut ympärillämme ortodokseja. Ortodoksisuudessa vetää puoleensa alkuperäisen kirkon arvostaminen, pyhien kunnioitus ja muistaminen, ikonit ja kauniit kirkot.

Olimme yhdessä pohtineet kirkon vaihtamista. Ann-Mari tosin on opettajana aikaisemmin tutustunut ortodoksisuuteen ja käynyt oppilaiden kanssa tutustumassa kirkkoon. Yhdessä kuitenkin lähdimme katekumeenikerhoon viime syksynä, jonka jälkeen päätöskin syntyi yhdessä”, kertoo Ilkka.

Kirkkoon liittymisen päivämäärä valikoitui kummien aikataulujen mukaan.

” On ollut riemastuttavaa saada taas kummi. Häneltä on helppo kysyä ortodoksisuuteen liittyviä asioita”, kiittää Ann-Mari.

Ann-Mari ja Ilkka kiittävät saamaansa lämmintä vastaanottoa Järvenpään kirkossa.

”Järvenpään pyhäkköyhteisössä meidät on otettu erittäin hyvin vastaan. Seurakuntalaiset ovat olleet ystävällisiä ja kiinnostuneita. Meille on tultu juttelemaan. Elämässä on erilaisia vaiheita, jolloin tutustumme uusiin ihmisiin ja ystävystymme: koulu, harrastukset, työ, lasten harrastukset jne. On ollut ilo jo nyt saada uusia ystäviä myös Järvenpään ortodoksisesta kirkosta.”

Koittavaa pääsiäisen juhlaa Ann-Mari ja Ilkka odottavat suurella mielenkiinnolla.

”Yhteisen ilon kokemus on varmaankin riemullista. ”

Ann-Mari kirjoitti tiestään kirkkoon koskettavan kirjoituksen, joka on julkaistu erikseen: ”Ikoni” – juuri kirkkoon liittyneen Ann-Marin tarina tiestään ortodoksiksi