3.10.2022

Kirkkonummella sijaitseva Porkovan veljestön ylläpitämä Jumalansynnyttäjän suojeluksen, Porkovan kirkko sai  1.10.2022 temppelijuhlansa yhteydessä uuden kellotapulin. Isä Hariton Pokrovan veljesyhteistöstä siunasi pyhitetyllä vedellä vastavalmistuneen kellotapulin käyttöön juhlaliturgian päätteeksi.

Juhlaan ja kellotapulin siunaamiseen osallistui myös kirkonkelloteknikko Supavit Nummelin, jonka vuoden takainen vierailu Pokrovassa johti kaksi vuosikymmentä olevien kellosuunnitelmien toteutukseen ja uusien kellojen tilaamiseen Ukrainasta saakka. Lopulta tilatut kellot saapuivat Suomeen vain viikkoa ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Paikalla oli myös monia veljesyhteisön ystäviä, jotka osallistuivat hankkeeseen ja uuden kellotapulin rakentamiseen niin taloudellisesti kuin antamalla omaa aikaansa ja osaamistaan.

Pokrovan juhlassa muistettiin kaikkia uuden kellotapulin hankkimiseen osallistuneita. Lisätietoa: Pokrovan veljesyhteisön sivut

Kellotapuli siunattiin ristisaaton yhteydessä.
Isä Hariton vihmoi kellot pyhitetyllä vedellä.
Kellotapulin suuntaukseen osallistui myös kirkonkelloteknikko Supavit Nummelin.

Kirkonkelloteknikko Supavit Nummelin on viime vuoden ajan ahertanut myös Helsingin ortodoksisen seurakunnan pyhäköissä. Nummelinin kanssa yhteistyössä toteutetaan parhaillaan kaikkien seurakunnan pyhäkköjen kirkonkellojen virittäminen ja samalla kartoitetaan kunkin pyhäkön kellojen kunto ja mahdolliset korjaustarpeet. Nummelin on keväällä virittänyt muun muassa Uspenskin katedraalin kelloja ja kesällä hän laittoi Helsingin hautausmaan kellot vireeseen. Samalla Pyhän profeetta Elian kirkko sai uudet pikkukellot vaurioituneiden tilalle. Seuraavaksi Nummelin on korjaamassa ja virittämässä Pyhän Kolminaisuuden kirkon sekä Hangon ja Porvoon kirkkojen kelloja.

 

Kuvat: Peter Nummelin

Korjattu 4.10.: Tekstissä luki aiemmin virheellisesti, että kelloja olisi lähdetty erikseen hakemaan. Ukrainasta tilatut kellot saapuivat kuitenkin viikkoa ennen hyökkäyssodan alkua. Lukuisat vapaaehtoiset ovat monin tavoin auttaneet ja tukeneet kellotapulin hankintaa. 

Kategoriat Uutiset