11.4.2020

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen lähettää seurakuntalaisille videotervehdyksen suurena lauantaina 10.4., pääsiäisen aattona. Videotervehdyksen voi katsoa klikkaamalla yllä olevaa kuvaa, tai sen voi lukea alta.

”Tänä vuonna olemme eläneet suuren paaston, suuren viikon ja tulevan suuren ylösnousemusjuhlan aikaan hyvin erikoisissa olosuhteissa. Se ei ole kuitenkaan kirkon tilanteessa ainutlaatuista.

Tänä päivänä monet kristityt elävät maissa, joissa on vaikea tunnustaa uskoaan saati sitten kokoontua yhteen.

Nyt meiltä odotetaan yhteistä ponnistusta löytämällä tuon ylösnousemusjuhlan sydämellinen sanoma.

Se ei ole vain ainoastaan ulkoista juhlaa, vaan se on sydämen riemua siitä, että pelastustyön jälkeen ylösnousemuksen sanoma on tarkoitettu meille kaikille.

Rajoittamalla nyt palveluksiin osallistumista aiheutamme tietysti uudenlaisia tunteita ja kokemuksia. Mutta meidän on muistettava, että kaikille ei käy välttämättä niin hyvin.

Jotta suojelisimme muita seurakunnan palveluksissa, niitä näytetään sosiaalisen median kanavilla. Seurakunnan sivuilta löytyy tietoa jumalanpalveluksista, ja näin tulemme osallisiksi yhdessä siitä samasta juhlasta, jonka sisältö ei muutu.

Pääsiäistä ei ole peruutettu.

Tästä suuresta juhlasta meille profetoitiin vanhassa testamentissa.

”Hän kantaa valtaa harteilleen, Hänen nimensä on ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan ruhtinas. Suuri on Hänen valtansa, ja rauha on loputon Daavidin valtaistuimella ja Hänen valtakunnassaan.” (Jes. 9:5-6)

Siunauksellista ylösnousemusjuhlaa kaikille!

Kirkkoherra Markku Salminen”

 

Videotervehdyksen kuvasi Andreas Salminen.

Kategoriat Uutiset