Kirkkoherra Markku Salmiselta taittuu onnittelu saksaksikin. Illan isäntänä toimi suurlähettiläs Detlef Lingemann.

26.9.2019

Kirkkoherra Markku Salminen edusti Helsingin ortodoksista seurakuntaa keskiviikkona 25. syyskuuta Saksan yhtenäisyyden päivän kunniaksi järjestetyllä iltavastaanotolla. Saksan suurlähettiläs Detlef Lingemann sekä Baden-Württembergin osavaltion pääministeri Winfried Kretschmannin isännöimässä kutsuvierastilaisuudessa vilahteli myös julkisuudesta tuttuja kasvoja.

Kättelyosuuden jälkeen Kretschmann piti juhlavieraille puheen, jossa hän otti kantaa Euroopan yhtenäisyyden ja yhteistyön puolesta sekä kannusti valtioita yhteisiin ponnistuksiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Lisäksi hän käsitteli Suomen ja Saksan välisiä suhteita, jotka totesi lämpimiksi.

Saksan jälleenyhdistyminen (Deutsche Wiedervereinigung) tapahtui 3. lokakuuta 1990, kun Saksan demokraattinen tasavalta (Itä-Saksa, DDR) ja Saksan liittotasavalta (Länsi-Saksa) yhdistyivät. Saksan yhtenäisyyden päivä on kansallinen vapaapäivä.

Saksat ennättivät olla jaettuna kahdeksi valtioksi vuodet 1949-1990. Niin sanottu kylmä sota Yhdysvaltojen ja silloisen Neuvostoliiton ja niiden etupiirien välillä kesti saman verran.

Kategoriat Uutiset