Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen täyttää 60 vuotta 31.12.2021. Kuva: Eemeli Sarka

28.12.2021

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra, rovasti Markku Salminen täyttää 60 vuotta uudenvuodenaattona, Kristuksen syntymäjuhlan päätöspäivänä. Aikaisemmin ilmoitettuun on tullut pahentuneen koronavirustilanteen takia sellainen muutos, ettei Uspenskin katedraalissa kello 9 alkavaan liturgiaan voida ottaa kuin enimmillään 30 henkilöä. Myöskään liturgian jälkeistä kryptaan suunniteltua yleistä juhlavastaanottoa ei voida järjestää. Niin ikävää kuin tämä onkin, niin onneksi liturgiaa, jossa myös Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo on läsnä, voivat kaikki seurata verkkolähetyksenä. Liturgiassa saarnaa apulaispiispaksi valittu arkkimandriitta Sergei.

Aamun Koitto on haastatellut isä Markkua, ja kirkon vastaavan tiedottajan Maria Hattusen kirjoittama artikkeli on luettavissa oheista otsikkoa klikkaamalla:
60 vuotta täyttävä rovasti Markku Salminen on joka kolmannen kirkon jäsenen kirkkoherra, Helsingin ortodoksista seurakuntaa eri rooleissa yli 25 vuotta palvellut paimen viettää merkkipäiväänsä 31.12.2021.


Joulun päätösjuhlan liturgia kello 9 alkaen Uspenskin katedraalissa
Kirkkoherra Markku Salminen 60 vuotta.

Klikkaamalla alla olevaa kuvaketta pääset seuraamaan verkkolähetystä.

Verkkolähetykset Helsingin ortodoksiselle seurakunnalle tuottaa Digital Palola Oy.


Isä Markkua voi muistaa tukemalla Uspenskin katedraalin ikonostaasin kunnostamista: Helsingin ortodoksinen seurakunta, tilinumero: FI39 2344 3800 0043 71. Viestikentässä tulee mainita, että lahjoitus koskee Uspenskin katedraalin ikonostaasin kunnostamista. Toinen vaihtoehto on lahjoittaa rahaa Hangon ortodoksisen kirkon ystävät ry:lle, tilinumero: FI59 1544 3000 0639 38.

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset