Kuva Kaunisniemen lerikeskuksen kirkon 40-vuotisjuhlapraasniekasta vuonna 2017.. Kuva: Miro Järnefelt

15.5.2022

Kaunisniemen leirikeskuksen ”Lällyn” praasniekkaleiri järjestetään maanantaista 25.7. keskiviikkoon 27.7.2022 Kaunisniemessä. Leirillä vietetään kirkon temppelijuhlaa ja puuhataan Pyhään Annaan ja pyhään Joakimiin liittyviä asioita. Leirillä myös nautitaan kesästä, uidaan, saunotaan, leikitään, jutellaan ja tehdään muuta mukavaa. Vaikka leirin ohjelma on suunnattu erityisesti lapsille, on leiri tarkoitettu kaiken ikäisille.

Leiri alkaa 25.7. klo 10 juhlaliturgialla.
Leirin hinta on 125 euroa / perhe, tai 50 euroa/ aikuinen, 25 euroa/ 2-16 v. , 0 euroa / alle 2v.
Muille kuin ortodoksisen seurakunnan jäsenille hinta on 200 euroa / perhe, 80 euroa/ 2-16v. , 0 euroa/ alle 2v.Leirille on linja-auto kuljetus Helsingistä. Kuljetuksen hinta 15 euroa/ aikuisen edestakainen matka.
Ilmoitathan terveyteen perustuvat dieetit illmoittautumisen yhteydessä lomakkeella.
Ilmoitathan myös, jos voit jakaa huoneesi toisen leirille osallistujan kanssa.

Lisätietoja antaa kasvatustyöntekijä Mirjam Wogayehu, mirjam.wogayehu@ort.fi tai puh. 040 725 5713.

Leirikeskuksen osoite on Kaunisniementie 18, 12700 Läyliäinen.

Leirillä juhlitaan Herramme Jeesuksen Kristuksen isoäitiä Annaa

Praasniekkaleirin teema ja nimi tulevat kirkkovuoden juhlasta. Jokainen ortodoksinen pyhäkkö on pyhitetty jollekin kirkkovuoden tapahtumalle tai pyhälle, jonka muistopäivänä vietetään pyhäkön merkkipäiväjuhlaa. Kaunisniemen leirikeskuksen kirkko on pyhitetty Herran äidinäidin Annan ja apostoli Jaakobin muistolle.

Pyhän Annan kuolonuneen nukkumisen muistoa vietetään vuosittain 25.7., ja siitä on muodostunut kirkon kesäinen pääjuhla, jonka aikana myös järjestetään koko perheelle suunnattu kesäleiri. Praasniekkaviikolla Kaunisniemi täyttyy seurakuntalaisista praasniekkaleirin ollessa käynnissä. Praasniekkapalvelukset ovat kuitenkin kaikille avoimia.

Tänä vuonna kesäleirillä tutustutaan Jeesuksen Kristuksen isoäitiin, pyhään Annaan.

Herran äidinäiti Anna oli Daavidin kuninkaallista sukua samoin kuin hänen miehensä Joakim. Joakim ja Anna kärsivät lapsettomuudesta, ja rukoilivat kiihkeästi Jumalaa pyytäen lasta.

Jumala lähetti Annan luokse ylienkeli Gabrielin ilmoittamaan, että Anna synnyttäisi lapsen, jota koko maailma ylistäisi. Kiitollisena Anna lupasi pyhittää lapsensa Jumalalle. Annan hedelmöittymisen juhlaa vietetään 9.12. Pyhän Annan kuolinpäivä on kuitenkin hänen varsinainen juhlapäivänsä.

Kaunisniemen leirikeskuksen kirkko
Kaunisniemen leirikeskuksen kirkko temppelijuhlan ulkojumalanpalveluksen yhteydessä. Kuva: Miro Järnefelt

 

Lämpimästi tervetuloa kesän praasniekkaleirille tai ihan vain pistäytymään leirikeskukseen ja osallistumaan kirkon jumalanpalveluksiin!

Kategoriat Uutiset