Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkko Espoon Tapiolassa. Kuva: Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkon Facebook-sivu

25.8.2023

Espoossa järjestetään 26.8. samanaikaisesti kaksi tapahtumaa, joista toisessa voi vain piipahtaa ja toiseen kannattaa varata lähes koko päivän. Espoon päivän kunniaksi Espoon alueen ortodoksien jumalanpalveluselämän keskuksessa, 25-vuotisjuhlaansa elokuussa viettävässä Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa Tapiolassa järjestetään kesäkahvila ja avoimet ovet kello 11-16 välisenä aikana.

 

Espoo-päivän kesäkahvila ja avoimet ovet Tapiolan ortodoksisessa kirkossa

Espoo-päivänä lauantaina 26.8. klo 11-16

Opastuksia 25 vuotisjuhlaansa elokuussa viettävään Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkkoon, pyhäkön ainutlaatuisiin seinämaalauksiin ja ikonien maailmaan.

Kahvilan herkkujen lisäksi voit tehdä yllättäviä löytöjä kirpputoriltamme tai osallistua kauniin kirkkomme opastukseen!

Kirkossa toimitetaan kello 17 vigilia.

Tapahtuman järjestää Espoon ortodoksit ry ja Helsingin ortodoksinen seurakunta

Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkko sijaitsee hyvin kulkuyhteyksien päässä Espoossa osoitteessa Kaupinkalliontie 2.

Tapahtuman Facebook-sivut

 

Ekumeeninen ristisaatto Espoossa ja Kauniaisissa lauantaina 26.8.

Lähtö kello 10 Kauniaisten metodistikirkolta (Yhtiöntie 33, Kauniainen). Ennen lähtöä rukoushetki ja kahvitarjoilu, pastori Marjan Roayaii. (4,5 km kävelyä)
Kello 12 Ingaksen pappila (Ingaksentie 9, Espoo), hetkipalvelus ja keittolounas, lounas 5 euroa, pastori Antti Kruus. (3,8 km kävelyä)
Kello 14 Oittaa, ortodoksinen vedenpyhitys. (4,4, km kävelyä)
Kello 16 Ekumeeninen keskus (Myllyjärventie 9, Espoo). Katolinen messu kirkossa. Veli Marie-Augustin OP.
Grillausta ulkona.
Tapahtuman järjestävät Espoon ja Kauniaisten ekumeeninen toimikunta, Helsingin ortodoksinen seurakunta, Kauniaisten metodistiseurakunta, Studium Catholicum sekä Espoon ja Kauniaisten luterilaiset seurakunnat.
Mukaan sään mukainen varustus, vesipullo, vaellukseen sopivat jalkineet ja käteistä sen verran, että voi maksaa lounaan. Vaelluksen pituus on noin 13 km.

Tervetuloa mukaan yhteiselle vaellukselle!

 

Ortodoksikirkko 25 vuotta Espoossa – valokuvanäyttely Espoon kulttuurikeskuksessa – vielä 27.8. saakka

Espoon kulttuurikeskuksen Nuottiparvella (Kulttuuriaukio 2) on vielä 27.8. saakka avoinna Ortodoksikirkko 25 vuotta Espoossa -valokuvanäyttely, joka nostaa esiin hetkiä Pyhittäjä Herman Alaskalaisen pyhäkköyhteisön vuosien varrelta.

Näyttelyssä on esillä valokuvia monilta kirkon piiriin kuuluvilta kuvaajilta: Natalia Anssikuu, Marina Gargi, Joel Eklöv, Kim Kilpinen, Oula Pohjanvaara, Dimitri Tolonen ja Joonas Virolainen.

Espoon Kulttuurikeskus sijaitsee kävelymatkan päässä Tapiolan ortodoksiselta kirkolta osoitteesta Kulttuuriaukio 2, Espoo.

Lämpimästi tervetuloa!

Valokuvanäyttelyn Facebook-tapahtumasivu