Ira Liesma aloittaa innolla työnsä Helsingin ortodoksisen seurakunnan kasvatustyöntekijänä. Kuva: Ira Liesman yksityisalbumi

29.2.2024

Ira Liesma aloittaa Helsingin ortodoksisen seurakunnan kasvatustyöntekijänä maaliskuun alussa 4.3. Neuvosto valitsi hänet toimeen 8.2. kokouksessaan.

Liesma tulee vastaamaan erityisesti perheiden parissa tehtävästä kasvatustyöstä. Näin hänen vastuualueenaan on niin perhekerhojen kuin -leirien ja muun perheille suunnatun toiminnan ja tapahtumien järjestäminen. Työt hän pääsee aloittamaan vuoden kiireisimpään aikaan, kun valmistaudutaan vuoden suurimpaan lapsiperheille suunnattuun tapahtumaan, toisena pääsiäispäivänä pidettävään lasten pääsiäiseen. Tämän ohella kasvatuksessa valmistaudutaan pääsiäiskauden toimintaan ja leireihin sekä suunnitellaan kesän toimintaa.

Liesma kertoo aloittavansa työt innolla ja odottavansa perheiden kohtaamisia.

”Nautin työskentelystä lasten ja perheiden kanssa.  Odotan työssä mielenkiintoisia kohtaamisia seurakuntalaisten kanssa. Haluaisin, että erilaiset perheet kokisivat olevansa tervetulleita seurakunnan toimintaan ja tulisivat rohkeasti juttelemaan”, kertoo Ira Liesma.

Ira Liesma on koulutukseltaan teologian kandidaatti sekä sosiaalipolitiikan ja monikulttuurisuuden koulutuslinjalta Turun yliopistosta valmistunut valtiotieteiden maisteri. Hän on alkujaan Lappeenrannan seurakunnan kasvatti ja varttunut Etelä-Karjalassa Imatralla. Pääkaupunkiseudulle hän on muuttanut töiden perässä vuonna 2021. Liesma työskenteli Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksessa lapsiryhmien ja perheiden parissa lapsi- ja perheohjaajana. Vaikka Ira Liesmalla ei ole aikaisempaa kokemusta seurakunnassa työskentelystä, on hänellä runsaasti kokemusta leirityöstä seurakunnissa ja Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:ssa.

Seurakunnan kasvatuksen tiimin odotetaan pian täydentyvän toisellakin kasvatustyöntekijällä. 8.2. neuvoston kokouksessa myönnettiin ero toiselle kasvatustyöntekijälle. Aiemmin seurakunnassamme aikuiskasvatuksesta vastannut ja toimivapaalla ollut Kaarina Lyhykäinen  jatkaa työtään Ortodoksistossa. Neuvosto kiitti Lyhykäistä tämän työpanoksesta ja päätti avata toimen hakuun. Hakuilmoitukseen voi tutustua seurakunnan sivuilla.

8.2. kokouksen pöytäkirja on julkaistu seurakunnan internetsivuilla ja se löytyy seurakunnan viralliselta ilmoitustaululta. 

Kategoriat Ajankohtaista Uutiset